Slavonske placke

recepti_bez_slike
3 dag svježeg ili vrećica suhog kvasca 40 dag brašna 10 dag masti 2 žumanca 2 dl mlijeka 2 žlice šećera 1/4 žličice soli šećer u prahu za posipanje Priprema: Izmrvljeni svježi ili suhi kvasac izmiješajte sa 1/2 dl mlakog mlijeka, žlicom šećera i žlicom brašna, pa pokriveno držite na toplom mjestu da se digne na dvostruku količinu. Brašno stavite u zdjelu, dodajte dignuti kvasac, mast, žumanca, sol i šećer. Dodajte mlako mlijeko i mijesite tijesto dok se na njemu ne počnu pojavljivati mjehurići i dok se ne odvoji od stijenki posude. Dobro pokriveno držite na toplom mjestu da se digne nešto više od dvostruke prvobitne količine. Nakon toga uzimajte dio po dio tijesta i rukama razvucite na veličinu dlana. Pržite ih u dosta vrućeg ulja s obje strane dok ne porumene. Tople placke pospite šećerom u prahu.   Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept Prosjek: 4 (+859)
Ovi fini kolači prženi na masnoći najukusniji su ako ih poslužite dok su topli. Medutim, dobri su i onda kada se ohlade, ovisi o vašem ukusu.

Sastojci:

  • 3 dag svježeg ili vrećica suhog kvasca
  • 40 dag brašna
  • 10 dag masti
  • 2 žumanca
  • 2 dl mlijeka
  • 2 žlice šećera
  • 1/4 žličice soli
  • šećer u prahu za posipanje

Priprema:

Izmrvljeni svježi ili suhi kvasac izmiješajte sa 1/2 dl mlakog mlijeka, žlicom šećera i žlicom brašna, pa pokriveno držite na toplom mjestu da se digne na dvostruku količinu. Brašno stavite u zdjelu, dodajte dignuti kvasac, mast, žumanca, sol i šećer. Dodajte mlako mlijeko i mijesite tijesto dok se na njemu ne počnu pojavljivati mjehurići i dok se ne odvoji od stijenki posude. Dobro pokriveno držite na toplom mjestu da se digne nešto više od dvostruke prvobitne količine. Nakon toga uzimajte dio po dio tijesta i rukama razvucite na veličinu dlana. Pržite ih u dosta vrućeg ulja s obje strane dok ne porumene. Tople placke pospite šećerom u prahu.

 

Prosjek: 4 (+859)
Dodajte komentar ili napišite mišljenje (kliknite)