Sladoled torta

recepti_bez_slike
3 jaja 4 bijelanjka 5 žlica šečera 5 žlica oštrog brašna pola praška za pecivo malo mlijeka Priprema: Umutiti 3 žutanjka sa šečerom, dodati brašno i prašak za pecivo. Na kraju dodati snijeg od 7 bjelanjaka. Pečnicu zagrijati na 220 stupnjeva. Nakon 5 minuta pečenja smanjiti na 200. Peče se dok biskvit ne dobije boju, dok se odvoji od kalupa (može se isprobati i čačkalicom - ako čačkalica nakon uboda ostane suha, biskivt je gotov). Pečeno nakapati mlijekom. Krema: 1 puding od vanilije 1 puding od čokolade šečer i 2 vanilin šečera 4 žutanjka 1 margarin Priprema: Skuhati puding na 2 dcl mlijeka (može do 3 dcl). U puding od vaniilije (u prašak za puding) dodati 2,5 žlice šečera i 1 vanilin šečer. U puding od čokolade ( u prašak) dodati 3 žlice šečera. Dok se to hladi, žutanjke pomiješati sa 18 dkg šečera i 1 vanilin šečerom. Na pari ih mutim jedno desetak minuta (povremeno promjesam...). Kad se to ohladi, umješati margarin. Pola te smjese ide u puding od vanilije i pola u puding od cokolade. Razmazati to po kori i na kraju staviti slag. Dobro ohladiti u frižderu, a 2 sata prije serviranja može se staviti u škrinju. Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept Prosjek: 5 (+364)
Osvježavajuća torta za vruče ljetne dane...

Kora:

 • 3 jaja
 • 4 bijelanjka
 • 5 žlica šečera
 • 5 žlica oštrog brašna
 • pola praška za pecivo
 • malo mlijeka

Priprema:

Umutiti 3 žutanjka sa šečerom, dodati brašno i prašak za pecivo. Na kraju dodati snijeg od 7 bjelanjaka.
Pečnicu zagrijati na 220 stupnjeva. Nakon 5 minuta pečenja smanjiti na 200. Peče se dok biskvit ne dobije boju, dok se odvoji od kalupa (može se isprobati i čačkalicom - ako čačkalica nakon uboda ostane suha, biskivt je gotov).
Pečeno nakapati mlijekom.

Krema:

 • 1 puding od vanilije
 • 1 puding od čokolade
 • šečer i 2 vanilin šečera
 • 4 žutanjka
 • 1 margarin

Priprema:

Skuhati puding na 2 dcl mlijeka (može do 3 dcl). U puding od vaniilije (u prašak za puding) dodati 2,5 žlice šečera i 1 vanilin šečer.
U puding od čokolade ( u prašak) dodati 3 žlice šečera. Dok se to hladi, žutanjke pomiješati sa 18 dkg šečera i 1 vanilin šečerom. Na pari ih mutim jedno desetak minuta (povremeno promjesam...).
Kad se to ohladi, umješati margarin. Pola te smjese ide u puding od vanilije i pola u puding od cokolade. Razmazati to po kori i na kraju staviti slag.
Dobro ohladiti u frižderu, a 2 sata prije serviranja može se staviti u škrinju.

Prosjek: 5 (+364)
Dodajte komentar ili napišite mišljenje (kliknite)
1
Slika korisnika maza's

mislim da sam ja ovu radila za jedan dječji rođendan. Dodala sma jedino malo više mlijeka jer mi se krema činila pregusta, a ovako sma dobila na količini. Jako jako fino. Stavila sam u škrinju pola sata prije rezanja.