Sinjski arambašići #2
Sastojci:
- 50 dag govedine
- 20 dag svinjetine
- 10 dag suhe slanine
- 1 glavica kiselog kupusa
- 20 dag narezanog kiselog kupusa
- 1 glavica luka
- 2 režnja češnjaka
- 1 goveđa kost s moždinom
- 1 komad govedine (oko 20 dag)
- 2 svinjske nožice
- muškatni oraščić
- limunova korica
- sol
- papar
- mast
Priprema:
Meso i slaninu narežite na vrlo sitne komadiće, dodajte nasjeckani luk i češnjak, posolite, popaprite, dodajte naribanog muškatnog oraščića i limunove korice, pa sve dobro izmiješajte. Na razdvojene listove kupusa, kojima ste odstranili zadebljalu žilu, stavljajte pripremljenu smjesu od mesa i oblikujte male sarmice. Na dno prikladne posude stavite 2 žlice masti, nožice, kost i govedinu, pokrijte narezanim kupusom, a preko kupusa složite arambašiće. Sve zalijte vodom i na laganoj vatri kuhajte 2,5-3 sata. Za vrijeme kuhanja po potrebi dolijte malo tople vode. Za vrijeme kuhanja posudu samo povremeno protresite.
- Vrijeme pripreme: 3 sata
- Broj osoba: 4
- Vaše oznake (tagovi): mesno jelo / sinjsko jelo / sarma
- Sastojci: češnjak / govedina / goveđa kost / kiseli kupus / limunova korica / luk / mast / muškatni oraščić / papar / slanina / sol / svinjetina / svinjske nožice