Saher-torta

Sastojci
- 14 dkg maslaca
- 16 dkg šećera
- 6 žumanjka
- 16 dkg čokolade
- 6 bjelanjka (snijeg)
- 10 dkg brašna
- 15 dkg marmelade
- 2 dl slatkog vrhnja
- 5 dkg šećera
Postupak pripreme
Maslac, šećer i žumanjke izmiješajte dok smjesa ne bude pjenasta. Zatim dodajte otopljenu čokoladu, pa snijeg i brašno. Ovu smjesu stavite u namazani i posuti oblik od torte i pecite polagano pri jednoličnoj temperaturi. Kad je torta pečena i hladna, prerežite ju na tri lista, koji sastaite marmeladom. Tortu premažite marmeladom i prelijte glazurom od čokolade. Torta se može ukrasiti slatkim vrhnjem.
- Vaše oznake (tagovi): torte i slastice / Torte
- Sastojci: slatko vrhnje / šećer / maslac / marmelada / čokolada / brašno






Fritule s jogurtomJedan od brojnih recepata je i ovaj s jogurtom.
Recepti smo dobili od restorana Sabbia u Crikvenici...
Bučnica i recept za...Nadjev
60 dkg buče (tikve)
30 dkg svježeg sira
4 jaja
2 žlice kiselog vrhnja
soli po ukusu...
Orah kockeZa biskvit
25 dkg mljevenih oraha
4 jaja
20 dkg šećera u prahu
15 dkg maslaca
4 dkg bra...
Pečena hobotnica s...Naša inačica popularne hobotnice pod pekom praktičnija receptura za pripravu kod kuće kojom...
Pečeni buncekSastojci
buncek (dimljena svinjska koljenica) – za četiri osobe morao bi biti težak oko 1 kg...
Domaće krvaviceZa 5 kg smjese trebat će vam:
2-3 svinjske glave
1 kg svinjskih pluća
1 kg svinjskih jezika
1/2 kg...
BajaderaSastojci za bajaderu:
800 g šećera
1/2 litre vode
250 g maslaca
300 g oraha
300 g mljevenih...
Mak kockeSastojci
7 jaja
250 g mljevenog maka
250 g kristal šećera
150 g maslaca
1 šalica (35...
Međimurska gibanicaSvi sastojci potrebni za međimursku gibanicu
1/2 kg listova za savijaču
Nadjev od maka
20 dkg...
IšleriZa tijesto
15 dkg kristal šećera
15 dkg oraha (lješnjaka ili badema)
30 dkg maslaca...
imala sam neki recept za moju omiljenu tortu - saher tortu i nije mi se bas dopao - imala sam osjecaj da sam krivo prpisala recpet (znate onaj osjecaj kad vam torta ne uspije :( ) No sa ovim necete pogrijesiti!!! Jedino što ja radim duplu dozu jer imam dosta veliki kalup za tortu.