Rižot s grahom i kobasicama

recepti_bez_slike
30 dag sitnog bijelog graha 1,5 par kobasica za kuhanje 20 dag riže 1 glavica luka 1/2 dl bijelog vina 5 dag šampinjona 1 grančica peršinovog lista 3 dag naribanog sira parmezana ulje vegeta papar sol Priprema: Grah prethodnog dana dobro operite, namočite u hladnu vodu, a sutradan ga ocijedite, stavite u dosta hladne vode i kuhajte, ali pazite da zrna ostanu cijela. U međuvremenu na ulju popržite nasjeckani luk i očišćene, oprane i na listiće narezane šampinjone, dodajte kobasice narezane na kolutove i opranu rižu, Zalijte vinom i vodom da sve bude pokriveno, posolite, popaprite, pospite vegetom i na laganoj vatri pirjajte. Zatim u smekšalu rižu dodajte skuhani i ocijeđeni grah i još malo zajedno pirjajte. U zgotovljeni rižot umiješajte nasjeckani peršinov list. Istresite u zdjelu i pospite naribanim parmezanom. Poslužite uz salatu od cikle, koju ste posuli naribanim hrenom i prelili kiselim mlijekom.     Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept Prosjek: 4 (+864)

Sastojci:

  • 30 dag sitnog bijelog graha
  • 1,5 par kobasica za kuhanje
  • 20 dag riže
  • 1 glavica luka
  • 1/2 dl bijelog vina
  • 5 dag šampinjona
  • 1 grančica peršinovog lista
  • 3 dag naribanog sira parmezana
  • ulje
  • vegeta
  • papar
  • sol

Priprema:

Grah prethodnog dana dobro operite, namočite u hladnu vodu, a sutradan ga ocijedite, stavite u dosta hladne vode i kuhajte, ali pazite da zrna ostanu cijela. U međuvremenu na ulju popržite nasjeckani luk i očišćene, oprane i na listiće narezane šampinjone, dodajte kobasice narezane na kolutove i opranu rižu, Zalijte vinom i vodom da sve bude pokriveno, posolite, popaprite, pospite vegetom i na laganoj vatri pirjajte. Zatim u smekšalu rižu dodajte skuhani i ocijeđeni grah i još malo zajedno pirjajte. U zgotovljeni rižot umiješajte nasjeckani peršinov list. Istresite u zdjelu i pospite naribanim parmezanom. Poslužite uz salatu od cikle, koju ste posuli naribanim hrenom i prelili kiselim mlijekom.

 

 

Prosjek: 4 (+864)
Dodajte komentar ili napišite mišljenje (kliknite)