Rižot s grahom i kobasicama
Sastojci:
- 30 dag sitnog bijelog graha
- 1,5 par kobasica za kuhanje
- 20 dag riže
- 1 glavica luka
- 1/2 dl bijelog vina
- 5 dag šampinjona
- 1 grančica peršinovog lista
- 3 dag naribanog sira parmezana
- ulje
- vegeta
- papar
- sol
Priprema:
Grah prethodnog dana dobro operite, namočite u hladnu vodu, a sutradan ga ocijedite, stavite u dosta hladne vode i kuhajte, ali pazite da zrna ostanu cijela. U međuvremenu na ulju popržite nasjeckani luk i očišćene, oprane i na listiće narezane šampinjone, dodajte kobasice narezane na kolutove i opranu rižu, Zalijte vinom i vodom da sve bude pokriveno, posolite, popaprite, pospite vegetom i na laganoj vatri pirjajte. Zatim u smekšalu rižu dodajte skuhani i ocijeđeni grah i još malo zajedno pirjajte. U zgotovljeni rižot umiješajte nasjeckani peršinov list. Istresite u zdjelu i pospite naribanim parmezanom. Poslužite uz salatu od cikle, koju ste posuli naribanim hrenom i prelili kiselim mlijekom.
- Vrijeme pripreme: 2 dana
- Broj osoba: 4
- Sastojci: vegeta / ulje / sol / sir / šampinjoni / riža / peršinov list / papar / luk / kobasice / bijelo vino / bijeli grah