Riža od jetrica

Expresno jelo, pomalo neobično, ali zašto ne probati... Naslov sve govori, riža od jetrica, nemojte biti skeptični, iznenadit ćete se. I ja sam jedna od onih da prvi put proba samo ono što lijepo zvuči ili izgleda, ali ovo jelo je baš ukusno, zbilja
Sastojci:
- 1 1/4 l govedske juhe
- 2 dag luka
- 15 dag jetrica
- zeleni peršin
- 5 dag masti
- 2 žemlje
- 1 jaje
- 6 dag mrvica
- pola dag masti
- sol
- papar
priprema:
Jetrica se sastruže i umiješa u dobro izmiješanu mast, u koju se doda jaje, na masti isprženi sitno nasjeckani luk i zeleni peršin, te razmočena, pasirana žemlja, sol, papar i mrvice. Ta smjesa protiskuje se kroz ribež u vruću juhu, pusti da prokuha i prelije s preostalom juhom.
- Vrijeme pripreme: 20 minuta
- Broj osoba: 4
- Vaše oznake (tagovi): riža od jetrica / riža / mesno jelo
- Sastojci: žemlja / sol / peršin / papar / mrvice / mast / luk / jetrica / jaje / goveđa juha







Bučnica i recept za...Nadjev
60 dkg buče (tikve)
30 dkg svježeg sira
4 jaja
2 žlice kiselog vrhnja
soli po ukusu...
LondonericeZa londonerice će vam trebati...
Sastojci za tijesto
3 žutanjka
30 dkg brašna
18 dkg...
Lovačke knedlePriprema
1/2 kg mlječnog kruha
izrezati na kockice i malo popržiti na masti
1/2 l mlijeka...
Međimurska gibanicaSvi sastojci potrebni za međimursku gibanicu
1/2 kg listova za savijaču
Nadjev od maka
20 dkg...
Fritule s jogurtomJedan od brojnih recepata je i ovaj s jogurtom.
Recepti smo dobili od restorana Sabbia u Crikvenici...
Pečena hobotnica s...Naša inačica popularne hobotnice pod pekom praktičnija receptura za pripravu kod kuće kojom...
Domaće krvaviceZa 5 kg smjese trebat će vam:
2-3 svinjske glave
1 kg svinjskih pluća
1 kg svinjskih jezika
1/2 kg...
Pečeni buncekSastojci
buncek (dimljena svinjska koljenica) – za četiri osobe morao bi biti težak oko 1 kg...
IšleriZa tijesto
15 dkg kristal šećera
15 dkg oraha (lješnjaka ili badema)
30 dkg maslaca...
Francuska salataNaravno, i u ostalim prilikama s ovom francuskom salatom ćete salatom pokupiti pohvale svih...