Reform torta(Kraljica torti)

Autor: Edita Haller   (palac x 1757) |moji recepti

1
recepti_bez_slike
14 jaja 25 dkg. oraha ili badema 20 zlica (jushnih) secera 4 zlice (jushnih) brashna 2 zlice (jushnih) vode 1 pecilni prashak prstohvat soli vanili sheser po zelji 20 dkg crne cokolade 5 dkg margarina 2,5 dcl.slatkog vrhnja Priprema Kore: Koru raditi u dva puta. 7 belanjaka istuc sa 1 zlicom vode,prstohvatom soli i 5 zlica secera u cvrst sneg,potom dodati 12,5 dkg grubo mljevenih oraha,2 zlice brashna ( u koje smo umeshali pecilni prashak). Smjesu razliti u veliki pleh oblozen pergament papirom.Peci u zagrijanoj pecnici cc. 200*C do zlatno zute boje.Dok se prva kora pece ponoviti isto sve za drugu koru.Ohladjene kore prerezati na pola kako bi se dobile cetiri. Krema: 14 zumanjaka pomeshat sa secerom i miksati mikserom srednje brzine na shporetu (na srednjoj temperaturi) odma dodati margarin i copkoladu(po mogucnosti izribanu)Kad se krema pocne zgushnjavat nastaviti mjeshanje kuvacom. Kad se fila skroz zgusne maknuti sa vatre i promiksati josh malo da se ujednaci. U ohladjenu filu umiksati predhodno istuceno slatko vrhnje (slatko vrhnje ni slucajno shlag iz vrecice) Kore nafilati a istim filom premazati tortu po povrshini. Po zelji tortu mozete ukrasiti tucenim slatkim vrhnjem(shlagom). Sluziti uz neko dobro desertno bjelo vino. — sa reform torta.   Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept Prosjek: 5 (+1)
Reform torta je jedna od najboljih torti. Prigodna je za sve prilike.
Recepti - 2 - slika

Sastojci

  • 14 jaja
  • 25 dkg. oraha ili badema
  • 20 zlica (jushnih) secera
  • 4 zlice (jushnih) brashna
  • 2 zlice (jushnih) vode
  • 1 pecilni prashak
  • prstohvat soli
  • vanili sheser po zelji
  • 20 dkg crne cokolade
  • 5 dkg margarina
  • 2,5 dcl.slatkog vrhnja

Priprema

Kore:
Koru raditi u dva puta. 7 belanjaka istuc sa 1 zlicom vode,prstohvatom soli i 5 zlica secera u cvrst sneg,potom dodati 12,5 dkg grubo mljevenih oraha,2 zlice brashna ( u koje smo umeshali pecilni prashak). Smjesu razliti u veliki pleh oblozen pergament papirom.Peci u zagrijanoj pecnici cc. 200*C do zlatno
zute boje.Dok se prva kora pece ponoviti isto sve za drugu koru.Ohladjene kore prerezati na pola kako bi se dobile cetiri.

Krema:

14 zumanjaka pomeshat sa secerom i miksati mikserom srednje brzine na shporetu (na srednjoj temperaturi) odma dodati margarin i copkoladu(po mogucnosti izribanu)Kad se krema pocne zgushnjavat nastaviti mjeshanje kuvacom. Kad se fila skroz zgusne maknuti sa vatre i promiksati josh malo da se ujednaci.
U ohladjenu filu umiksati predhodno istuceno slatko vrhnje (slatko vrhnje ni slucajno shlag iz vrecice)

Kore nafilati a istim filom premazati tortu po povrshini. Po zelji tortu mozete ukrasiti tucenim slatkim vrhnjem(shlagom).

Sluziti uz neko dobro desertno bjelo vino. — sa reform torta.
 

Prosjek: 5 (+1)
Link izvora / potpis autora: Facebook.com/MojiKolaci
  • Vrijeme pripreme: 1 sat 30 minuta
Dodajte komentar ili napišite mišljenje (kliknite)