Ražnjići od lososa

recepti_bez_slike
1 kg čistoga mesa od lososa 1 limun 8 glavica ljutike 2 režnja češnjaka 4 rajčice jedan svežanj peršina maslinovo ulje ljuta mljevena crvena paprika, sol ili vegeta Priprema: Postupak pripreme Oprano i obrisano riblje meso narežite na kocke. Nasjeckajte peršin pa pomješajte sa 0,5 dl ulja i limunovim sokom. Neka se riba u tome marinira 20 min. Česnjak nasjeckajte sa peršinom. Rajčice potopite na 15 sekundi u kipuću vodu pa cete ih lako oguliti. Narežite ih na kocke. Umješajte u ulje te dodajte nasjeckani luk i češnjak sa peršinom. Posolite i začinite mljevenom paprikom. Ocjedite kocke lososa i nanižite ih na ražnjiće. Pecite na roštilju i povremeno okrećite. Uz lososa ponudite umak po izboru ili hladnu grčku salatu. Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept Prosjek: 4 (+232)

Sastojci:

  • 1 kg čistoga mesa od lososa
  • 1 limun
  • 8 glavica ljutike
  • 2 režnja češnjaka
  • 4 rajčice
  • jedan svežanj peršina
  • maslinovo ulje
  • ljuta mljevena crvena paprika, sol ili vegeta

Priprema:

Postupak pripreme Oprano i obrisano riblje meso narežite na kocke. Nasjeckajte peršin pa pomješajte sa 0,5 dl ulja i limunovim sokom. Neka se riba u tome marinira 20 min. Česnjak nasjeckajte sa peršinom. Rajčice potopite na 15 sekundi u kipuću vodu pa cete ih lako oguliti. Narežite ih na kocke. Umješajte u ulje te dodajte nasjeckani luk i češnjak sa peršinom. Posolite i začinite mljevenom paprikom. Ocjedite kocke lososa i nanižite ih na ražnjiće. Pecite na roštilju i povremeno okrećite. Uz lososa ponudite umak po izboru ili hladnu grčku salatu.

Prosjek: 4 (+232)
Dodajte komentar ili napišite mišljenje (kliknite)