Punjene lignje u vinu

Autor: antonella   (palac x 1628) |moji recepti

0
recepti_bez_slike
1 kg liganja 4 češnja češnjaka 5 dag šampinjona 5 dag pršuta žlica krušnih mrvica 2 grančice peršinovog lista 1,5 dl bijelog vina 1 limun maslinovo ulje maslac papar sol priprema:  Lignje očistite i operite, a krakove sitno nasjeckajte. Na maslacu kratko popržite očišćene, oprane i na listiće narezane šampinjone. Zatim sklonite s vatre i umiješajte nasjeckane krakove, nasjeckani češnjak, mrvice i peršinov list i sitno narezani pršut. Posolite, popaprite, izmiješajte te napunite lignje. Otvore napunjenih liganja zatvorite čačkalicama. U prikladnoj posudi na zagrijanom ulju složite lignje jednu do druge. Pržite ih 5 minuta s jedne, a zatim i s druge strane. Tada ulijte bijelo vino i lignje pirjajte 15 minuta pa dodajte limunov sok. Nakon toga lignje pirjajte još 7-8 minuta. Poslužite s kuhanim slanim krumpirima obilno posutim nasjeckanim peršinovim listom i salatom od rajčice pomiješanom s mladim lukom, narezanim na kolutiće.   Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept Prosjek: 4 (+999)
Punjene lignje su mi najdraže jelo, još ove u kombinaciji s vinom, svaki komentar je suvišan...Uvijek me podsjete na dobra druženja

Sastojci:

  • 1 kg liganja
  • 4 češnja češnjaka
  • 5 dag šampinjona
  • 5 dag pršuta
  • žlica krušnih mrvica
  • 2 grančice peršinovog lista
  • 1,5 dl bijelog vina
  • 1 limun
  • maslinovo ulje
  • maslac
  • papar
  • sol

priprema: 

Lignje očistite i operite, a krakove sitno nasjeckajte. Na maslacu kratko popržite očišćene, oprane i na listiće narezane šampinjone. Zatim sklonite s vatre i umiješajte nasjeckane krakove, nasjeckani češnjak, mrvice i peršinov list i sitno narezani pršut. Posolite, popaprite, izmiješajte te napunite lignje. Otvore napunjenih liganja zatvorite čačkalicama. U prikladnoj posudi na zagrijanom ulju složite lignje jednu do druge. Pržite ih 5 minuta s jedne, a zatim i s druge strane. Tada ulijte bijelo vino i lignje pirjajte 15 minuta pa dodajte limunov sok. Nakon toga lignje pirjajte još 7-8 minuta. Poslužite s kuhanim slanim krumpirima obilno posutim nasjeckanim peršinovim listom i salatom od rajčice pomiješanom s mladim lukom, narezanim na kolutiće.

 

Prosjek: 4 (+999)
Dodajte komentar ili napišite mišljenje (kliknite)