Punč torta

recepti_bez_slike
8 žumanaca 16 dkg šećera 8 bjelanjaka (snijeg) 18 dkg brašna 1 limun Punč: 5 dkg šećera u kockama dl čaja limun naranča dl ruma 2 dl vode 6 dkg čokolade alkermes Postupak pripreme Žumanjak i šećer mješajte dok smjesa ne postane pjenasta. U tu smjesu dodajte sok i isjeckanu koricu od limuna te prosijano brašno i snijeg. Smjesu  lagano izmiješajte, razdijelite u 2 dijela i pecite u 2 oblika. Kad se oba lista ohlade, jedan se razreže na 2, a drugi na 3 dijela. Ova posljednja 3 dijela upotrijebite za nadjev koji se stavi između dva lista biskvit torte. 3 dijela izrežite na male kocke, pa svaku trećinu stavite u posebnu zdjelicu i nakvasite sa 3 žlice likera po želji. U međuvremenu se skuha punč od šećera i vode, tako da se svaka kocka šećera nariba na koricu od naranče i limuna prije nego se prelije vodom. U punč stavite kuhani čaj i rum, te kuhajte. Kad se ohladi, trećinom punča prelijte prvu trećinu kockica. U drugu trećinu punča stavi se otopljena čokolada, dobro izmiješa i time zalije druga trećina kockica. U treću trećinu punča doda se alkermes, pa se ovim punčom nakvasi preostali dio kockica od biskvita. Listovi torte namažu se marmeladom od kajsija, a između njih slože izmiješane kockice od biskvita. Torta se stavi između dvije daske, malo optereti i ostavi do drugog dana. Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept Prosjek: 4 (+668)

Sastojci za tortu od punča

 • 8 žumanaca
 • 16 dkg šećera
 • 8 bjelanjaka (snijeg)
 • 18 dkg brašna
 • 1 limun

Punč:

 • 5 dkg šećera u kockama
 • dl čaja
 • limun
 • naranča
 • dl ruma
 • 2 dl vode
 • 6 dkg čokolade alkermes

Postupak pripreme

Žumanjak i šećer mješajte dok smjesa ne postane pjenasta. U tu smjesu dodajte sok i isjeckanu koricu od limuna te prosijano brašno i snijeg. Smjesu  lagano izmiješajte, razdijelite u 2 dijela i pecite u 2 oblika. Kad se oba lista ohlade, jedan se razreže na 2, a drugi na 3 dijela. Ova posljednja 3 dijela upotrijebite za nadjev koji se stavi između dva lista biskvit torte.

3 dijela izrežite na male kocke, pa svaku trećinu stavite u posebnu zdjelicu i nakvasite sa 3 žlice likera po želji. U međuvremenu se skuha punč od šećera i vode, tako da se svaka kocka šećera nariba na koricu od naranče i limuna prije nego se prelije vodom. U punč stavite kuhani čaj i rum, te kuhajte. Kad se ohladi, trećinom punča prelijte prvu trećinu kockica. U drugu trećinu punča stavi se otopljena čokolada, dobro izmiješa i time zalije druga trećina kockica. U treću trećinu punča doda se alkermes, pa se ovim punčom nakvasi preostali dio kockica od biskvita.

Listovi torte namažu se marmeladom od kajsija, a između njih slože izmiješane kockice od biskvita. Torta se stavi između dvije daske, malo optereti i ostavi do drugog dana.

Prosjek: 4 (+668)
Dodajte komentar ili napišite mišljenje (kliknite)

Razmjenite ideje

recept

Što kuhate za ručak

Luce ima prijedlog: došla sam po ideju za sutra. Vjerojatno ću frigat ribu...
recept

kozice

Bonkulo ima prijedlog: - kozice "pod limun": Očistiti repove kozica i...
recept

Kako napraviti tijesto za pizzu

mamica ima prijedlog: Pa stavi svega puta tri i pokušaj nahraniti šestero...

I ovo trebate pogledati:

Doboš torta - PROČITAJTE Švarcvald torta - PROČITAJTE Sacher torta II - PROČITAJTE Sladoledna torta s Oreo keksićima - PROČITAJTE Šarena Uskrsna torta - PROČITAJTE