Punč-torta

recepti_bez_slike
Biskvit od 8 jaja  Nadjev:  20 dag šećera  1 limun 1 naranča  1 dl ruma  2 dl indijskog ili kineskog čaja  6 dag čokolade  5 žlica sirupa od malina  bijela glazura  Priprema: Pripremite smjesu za lagani biskvit i razdijelite u 2 dijela. U obliku za tortu ispecite biskvit svaki posebno. Jedan pečeni i ohlađeni biskvit razrežite kroz sredinu, a drugi na male kockice koje razdijelite u tri kupa. Punč skuhajte tako da 2 dl jakog čaja zašećerite, dodajte rum, sok i koru od limuna i naranče, te ga razdijelite na tri dijela i ohladite. Jedan dio ostavite u boji punča, drugom dijelu dodajte omekšanu čokoladu, a trećem malinov sirup. Zatim svaki dio biskvitnih kocki namoči te s različitim punčem. S namočenim kockicama biskvita nadijevajte tortu slažući naizmjence sve tri boje biskvita, te prekrijte drugom polovicom biskvita. Tortu lagano pritisnite i prelijte glazurom kojoj ste dodali 2 žlice malinovog sirupa. Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept Prosjek: 4 (+842)
Ova torta je odlična, a najbolja kad se ohladi… Možete preliti i tamnom čokoladom, jer je dovoljno slatka. I još prekrasno izgleda...

Sastojci:

  • Biskvit od 8 jaja 

Nadjev: 

  • 20 dag šećera 
  • 1 limun
  • 1 naranča 
  • 1 dl ruma 
  • 2 dl indijskog ili kineskog čaja 
  • 6 dag čokolade 
  • 5 žlica sirupa od malina 
  • bijela glazura 

Priprema:

Pripremite smjesu za lagani biskvit i razdijelite u 2 dijela. U obliku za tortu ispecite biskvit svaki posebno. Jedan pečeni i ohlađeni biskvit razrežite kroz sredinu, a drugi na male kockice koje razdijelite u tri kupa. Punč skuhajte tako da 2 dl jakog čaja zašećerite, dodajte rum, sok i koru od limuna i naranče, te ga razdijelite na tri dijela i ohladite. Jedan dio ostavite u boji punča, drugom dijelu dodajte omekšanu čokoladu, a trećem malinov sirup. Zatim svaki dio biskvitnih kocki namoči te s različitim punčem. S namočenim kockicama biskvita nadijevajte tortu slažući naizmjence sve tri boje biskvita, te prekrijte drugom polovicom biskvita. Tortu lagano pritisnite i prelijte glazurom kojoj ste dodali 2 žlice malinovog sirupa.

Prosjek: 4 (+842)
Dodajte komentar ili napišite mišljenje (kliknite)