Prženi žličnjaci od krumpira

Sastojci:
- 1 kg krumpira
- 2 jaja
- 20 dkg brašna
- 2 dkg luka
- sol, mast
- soda bikarbona
- 8 dkg masti ili ulja
Priprema:
Krumpir se oguli, opere i riba na ribežu u hladnu vodu. Kad je izriban, voda se kroz cjedilo ocijedi, a krumpir se u krpi posuši. Krumpir se posoli, dodaju jaja, poprženi luk i brašno i dobro se sve izmiješa te stavi na vršku noža soda bikarbona. Zatim se rade žličnjaci sa dvije žlice i prže u ugrijanoj masti. Najprije se prže pokriveni, a poslije se otkriju i prže dok ne zažute.
- Vrijeme pripreme: 30 - 60 minuta
- Broj osoba: 4
- Vaše oznake (tagovi): jela od krumpira
- Sastojci: voda / sol / soda bikarbona / luk / krumpir / jaja / brašno







BajaderaSastojci za bajaderu:
800 g šećera
1/2 litre vode
250 g maslaca
300 g oraha
300 g mljevenih...
Lovačke knedlePriprema
1/2 kg mlječnog kruha
izrezati na kockice i malo popržiti na masti
1/2 l mlijeka...
Domaće krvaviceDakle, nabavite li sve potrebne sastojke, pokušajte sami. Ne bi trebalo biti teško....
Domaće krvaviceZa 5 kg smjese trebat će vam:
2-3 svinjske glave
1 kg svinjskih pluća
1 kg svinjskih jezika
1/2 kg...
Orah kockeZa biskvit
25 dkg mljevenih oraha
4 jaja
20 dkg šećera u prahu
15 dkg maslaca
4 dkg bra...
Bučnica i recept za...Nadjev
60 dkg buče (tikve)
30 dkg svježeg sira
4 jaja
2 žlice kiselog vrhnja
soli po ukusu...
Pečeni buncekSastojci
buncek (dimljena svinjska koljenica) – za četiri osobe morao bi biti težak oko 1 kg...
Mak kockeSastojci
7 jaja
250 g mljevenog maka
250 g kristal šećera
150 g maslaca
1 šalica (35...
Pečena hobotnica s...Naša inačica popularne hobotnice pod pekom praktičnija receptura za pripravu kod kuće kojom...
Kolač s oblatnamaSastojci
Paket gotovih oblatni
Krema od oraha
20 dkg oraha
20 dkg šećera u prahu
15 dkg...