Prženi žličnjaci od krumpira

Perite ruke!

Prije početka pripreme hrane obavezno operite ruke ruke, uzmite čisto suđe, a ruke, odjeću, radnu površinu i prostoriju u kojoj pripremate hranu ili jedete možete poprskati sprejom poput Eliksir St. Rocha (koji sadrži 14 eteričnih ulja i štiti vas prirodnim putem).

Čuvjate zdravlje!

recepti_bez_slike
1 kg krumpira  2 jaja  20 dkg brašna  2 dkg luka  sol, mast  soda bikarbona  8 dkg masti ili ulja Priprema: Krumpir se oguli, opere i riba na ribežu u hladnu vodu. Kad je izriban, voda se kroz cjedilo ocijedi, a krumpir se u krpi posuši. Krumpir se posoli, dodaju jaja, poprženi luk i brašno i dobro se sve izmiješa te stavi na vršku noža soda bikarbona. Zatim se rade žličnjaci sa dvije žlice i prže u ugrijanoj masti. Najprije se prže pokriveni, a poslije se otkriju i prže dok ne zažute. Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept Prosjek: 4 (+2)

Sastojci:

  • 1 kg krumpira 
  • 2 jaja 
  • 20 dkg brašna 
  • 2 dkg luka 
  • sol, mast 
  • soda bikarbona 
  • 8 dkg masti ili ulja

Priprema:

Krumpir se oguli, opere i riba na ribežu u hladnu vodu. Kad je izriban, voda se kroz cjedilo ocijedi, a krumpir se u krpi posuši. Krumpir se posoli, dodaju jaja, poprženi luk i brašno i dobro se sve izmiješa te stavi na vršku noža soda bikarbona. Zatim se rade žličnjaci sa dvije žlice i prže u ugrijanoj masti. Najprije se prže pokriveni, a poslije se otkriju i prže dok ne zažute.

Prosjek: 4 (+2)
Dodajte komentar ili napišite mišljenje (kliknite)

Razmjenite ideje

recept

Što kuhate za ručak

Luce ima prijedlog: došla sam po ideju za sutra. Vjerojatno ću frigat ribu...
recept

kozice

Bonkulo ima prijedlog: - kozice "pod limun": Očistiti repove kozica i...
recept

Kako napraviti tijesto za pizzu

mamica ima prijedlog: Pa stavi svega puta tri i pokušaj nahraniti šestero...

I ovo trebate pogledati:

Žličnjaci od jetrica - PROČITAJTE Bjelovarski temfani krumpir - PROČITAJTE Brze knedle sa šljivama - PROČITAJTE Juha od krumpira s vrhnjem - PROČITAJTE Salzburški žličnjaci - PROČITAJTE