Poljupci od bjelanjaka (beze-smjesa)

recepti_bez_slike
2 bjelanjka  10 dag kristal-šećera  nekoliko kapi limuna  Priprema: Istucite bjelanjke u čvrst snijeg, dodajte šećer i limunov sok, još kratko izmiješajte i odmah žličicom napravite hrpice ili ih kroz vrećicu štrcajte, pa ih stavljajte na pergament papir, koji ste položili na rešetku pećnice. Zatim rešetku stavite u pećnicu ugrijanu na 50°C. Sušite 2 sata u zatvorenoj pećnici. Gotove poljupce skinite s papira i još kratko sušite na zraku.    Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept Prosjek: 4 (+717)
Ovo je recept za poljupce, ali može biti i beze kora. Moja mama obično šećer za pripremu »beze« smjese obavezno prethodno osuši pa i ja tako radim.

Sastojci:

  • 2 bjelanjka 
  • 10 dag kristal-šećera 
  • nekoliko kapi limuna 

Priprema:

Istucite bjelanjke u čvrst snijeg, dodajte šećer i limunov sok, još kratko izmiješajte i odmah žličicom napravite hrpice ili ih kroz vrećicu štrcajte, pa ih stavljajte na pergament papir, koji ste položili na rešetku pećnice. Zatim rešetku stavite u pećnicu ugrijanu na 50°C. Sušite 2 sata u zatvorenoj pećnici. Gotove poljupce skinite s papira i još kratko sušite na zraku. 

 

Prosjek: 4 (+717)
Dodajte komentar ili napišite mišljenje (kliknite)

Razmjenite ideje

recept

kozice

Bonkulo ima prijedlog: - kozice "pod limun": Očistiti repove kozica i...
recept

Što kuhate za ručak

Luce ima prijedlog: došla sam po ideju za sutra. Vjerojatno ću frigat ribu...
recept

Kako napraviti tijesto za pizzu

mamica ima prijedlog: Pa stavi svega puta tri i pokušaj nahraniti šestero...

I ovo trebate pogledati:

Viko torta - PROČITAJTE Tortice s jagodama - PROČITAJTE Damski kapric (kolač s ribizlom) - PROČITAJTE Francuski makaroni (ili makroni) - PROČITAJTE Male voćne Pavlove - PROČITAJTE