Poljupci od bjelanjaka (beze-smjesa)

recepti_bez_slike
2 bjelanjka  10 dag kristal-šećera  nekoliko kapi limuna  Priprema: Istucite bjelanjke u čvrst snijeg, dodajte šećer i limunov sok, još kratko izmiješajte i odmah žličicom napravite hrpice ili ih kroz vrećicu štrcajte, pa ih stavljajte na pergament papir, koji ste položili na rešetku pećnice. Zatim rešetku stavite u pećnicu ugrijanu na 50°C. Sušite 2 sata u zatvorenoj pećnici. Gotove poljupce skinite s papira i još kratko sušite na zraku.    Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept Prosjek: 4 (+2)
Ovo je recept za poljupce, ali može biti i beze kora. Moja mama obično šećer za pripremu »beze« smjese obavezno prethodno osuši pa i ja tako radim.

Sastojci:

  • 2 bjelanjka 
  • 10 dag kristal-šećera 
  • nekoliko kapi limuna 

Priprema:

Istucite bjelanjke u čvrst snijeg, dodajte šećer i limunov sok, još kratko izmiješajte i odmah žličicom napravite hrpice ili ih kroz vrećicu štrcajte, pa ih stavljajte na pergament papir, koji ste položili na rešetku pećnice. Zatim rešetku stavite u pećnicu ugrijanu na 50°C. Sušite 2 sata u zatvorenoj pećnici. Gotove poljupce skinite s papira i još kratko sušite na zraku. 

 

Prosjek: 4 (+2)
Dodajte komentar ili napišite mišljenje (kliknite)