Pire od kestena

recepti_bez_slike
kg kestena osmina l vode 12 dkg šećera 4 dl slatkog vrhnja Postupak pripreme Kestene zarežite i stavite na kratko vrijeme u vruću pećnicu da se mogu lakše oguliti. Oguljene kestene stavite kuhati u vruću vodu. Kuhane i pasirane kestene izmiješajte s kuhanim šećerom koji je pročišćen, a iza toga još malo ukuhajte. Da bude tek još finiji, dodajte malo ruma ili maraskina. Kad je sve dobro izmiješano, protisnite pire kroz tijesak za krumpir, i to odmah na staklenu zdjelu ili zdjelice u kojima će se servirati. Pire ukrasite slatkim vrhnjem. Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept Prosjek: 4 (+359)

Sastojci

  • kg kestena
  • osmina l vode
  • 12 dkg šećera
  • 4 dl slatkog vrhnja

Postupak pripreme

Kestene zarežite i stavite na kratko vrijeme u vruću pećnicu da se mogu lakše oguliti. Oguljene kestene stavite kuhati u vruću vodu. Kuhane i pasirane kestene izmiješajte s kuhanim šećerom koji je pročišćen, a iza toga još malo ukuhajte. Da bude tek još finiji, dodajte malo ruma ili maraskina. Kad je sve dobro izmiješano, protisnite pire kroz tijesak za krumpir, i to odmah na staklenu zdjelu ili zdjelice u kojima će se servirati. Pire ukrasite slatkim vrhnjem.

Prosjek: 4 (+359)

Vaše mišljenje nam je najvažnije!

Sadržaj ovog polja je privatan i neće biti javno prikazan.

Razmjenite ideje

recept

kozice

Bonkulo ima prijedlog: - kozice "pod limun": Očistiti repove kozica i...
recept

Što kuhate za ručak

Luce ima prijedlog: došla sam po ideju za sutra. Vjerojatno ću frigat ribu...
recept

Kako napraviti tijesto za pizzu

mamica ima prijedlog: Pa stavi svega puta tri i pokušaj nahraniti šestero...

I ovo trebate pogledati:

Krem kolač sa malinama - PROČITAJTE Pire krumpir s umakom od špinata - PROČITAJTE Pire s pilećom šniclom - PROČITAJTE Odrezak "Kestenijada" - PROČITAJTE Moslavački krumpir s kiselim vrhnjem - PROČITAJTE