Pile pečeno na soli

Autor: Moela   (palac x 58801) |moji recepti

7
cijelo pile (cca 1 kg) šaka soli Postupak: Sve što je potrebno za ovakvo ukusno pripremljeno pile jesu pile i sol. Pile dakle operite i posušite krpom. U lim za pečenje (bez ijedne kapi masnoće) stavite 1 punu šaku soli na mjestu gdje će pile ležati prsima. Položite pile u lim i to tako da polegnete pile prsima na sol. Jače pritisnite da dobro prilegne. Uključite pećnicu na 180 st. C i zaboravite na pile 1 sat. Nema polijevanja, dolijevanja, prelijevanja, okretanja. Ništa. Nakon sat vremena (ako je pile teže iznad kilograma, produžite vrijeme pečenja za desetak minuta) pile je pečeno. Izvadite ga, prohladite, izrežite ( kosti se same odvajaju od mesa) i - poslužite. Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept Prosjek: 4.5 (+10)
Pile i šaka soli! I to je sve što vam je potrebno. Garantiram da će oni koji ga jednom probaju na ovaj način, spremati isključivo baš na taj način.
Pile pečeno na soli

Sastojci:

  1. cijelo pile (cca 1 kg)
  2. šaka soli

Postupak:

  1. Sve što je potrebno za ovakvo ukusno pripremljeno pile jesu pile i sol. Pile dakle operite i posušite krpom.
  2. U lim za pečenje (bez ijedne kapi masnoće) stavite 1 punu šaku soli na mjestu gdje će pile ležati prsima.
  3. Položite pile u lim i to tako da polegnete pile prsima na sol. Jače pritisnite da dobro prilegne.
  4. Uključite pećnicu na 180 st. C i zaboravite na pile 1 sat. Nema polijevanja, dolijevanja, prelijevanja, okretanja. Ništa. Nakon sat vremena (ako je pile teže iznad kilograma, produžite vrijeme pečenja za desetak minuta) pile je pečeno.
  5. Izvadite ga, prohladite, izrežite ( kosti se same odvajaju od mesa) i - poslužite.
Prosjek: 4.5 (+10)
Dodajte komentar ili napišite mišljenje (kliknite)
1
Slika korisnika Moela's

Ne brini, bit će osoljeno iz one količine koja je stavljena ispod pileta (kad sve bude gotovo ostatak soli će ostati. Meso će povući sol u potpunosti.

2
Slika korisnika Una's

Nije mi jasno uovom receptu kako i na koji način će pile biti osoljeno,kad so se stavlja samo ispod piletine?

3
Slika korisnika Moela's

Da... kao da je pečeno na ražnju. Baš mi je drago da si probala, hvala ti.

4
Slika korisnika mini's

Jako je fino...Inače sam prije svakakvih začina stavljala i trudila se, a kad ono, sa malo soli čudo..malo sastojaka a ocjena 10. Kožica je bila hrskava

5
Slika korisnika Moela's

Da Mini, samo jedna šaka soli (stisneš je dobro) i postaviš točno ispod pilećih prsiju, a potom pilence dobro pritisneš na tu sol. Probaj obavezno, sigurna sam da će ti se svidjeti jer je lako i jer je preukusno. Javi dojmove!

6
Slika korisnika mini's

Samo na mjesto gdje stavimo pile stavimo sol? A ne po cijelom piletu?
Piva, hehe, vjerojatno paše

7
Slika korisnika Moela's

Očekujem Andi da ćeš ubrzo i probati, ako nisi već dosad.Puno pozdrava.Neki kažu da poslije toga odlično paše :beer:

8
Slika korisnika andi980's

Bravo Moela, obožavam pečenu piletinu
(^3^)