Pečena guska

recepti_bez_slike
1 guska bez sitniša  sol  1 jabuka  voda Priprema: Očišćenoj guski odreže se vrat, krila i noge. Izvana i iznutra se nasoli, a zatim se unutra stavi oprana neoguljena jabuka i stavi peći. Mast koju guska pušta mora se oduzeti. Tik pred serviranje, kad je guska već pečena, stavi se još na kratko vrijeme u vrlo vruću pećnicu da joj kožica postane hrskava.  Guska se izreže na komade te nakiti peršinom i manšetama od papira. Ako je guska stara, a ne premasna, stavi se u dobro zatvorenu posudu s malo vode u pećnicu pirjati 1 sat, a tek onda se peče kako je gore rečeno. Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept Prosjek: 4.3 (+3)
Nemojte zaboraviti jabuku! Obično serviram s različitim salatama, kompotom i mlincima.

Sastojci:

  • 1 guska bez sitniša 
  • sol 
  • 1 jabuka 
  • voda

Priprema:

Očišćenoj guski odreže se vrat, krila i noge. Izvana i iznutra se nasoli, a zatim se unutra stavi oprana neoguljena jabuka i stavi peći. Mast koju guska pušta mora se oduzeti. Tik pred serviranje, kad je guska već pečena, stavi se još na kratko vrijeme u vrlo vruću pećnicu da joj kožica postane hrskava. 

Guska se izreže na komade te nakiti peršinom i manšetama od papira. Ako je guska stara, a ne premasna, stavi se u dobro zatvorenu posudu s malo vode u pećnicu pirjati 1 sat, a tek onda se peče kako je gore rečeno.

Prosjek: 4.3 (+3)
Dodajte komentar ili napišite mišljenje (kliknite)