Obična lepeza

recepti_bez_slike
40 dag brašna  25 dag maslaca  15 dag šećera  2 žumanjka malo soli  naribana korica od limuna  1 dl slatkog vrhnja  voće -jagode oko 3/4 kg  10 dag šećera  Priprema: Od brašna, razmekšanog maslaca, šećera, žumanjaka, soli te limunove korice umijesite tijesto i podijelite u 3 dijela. Zavijte tijesto u aluminijsku foliju i stavite u hladnjak da odstoji oko 3 sata. Svaki dio tijesta razvaljajte u krug veličine oko 26 cm i stavite peći na papiru na rešetku. Pecite oko 15 minuta svaki dio. Dva dijela ostavite hladiti a treći razrežite na 8 šnita kao tortu. Ponovno stavite dijelove u još malo toplu pećnicu da se dodatno prosuše.  Od slatkog vrhnja napravite šlag, premažite 1 koru, poredajte očišćen oprane i zašećerene jagode. Poklopite drugom korom i ponovite postupak. Na jagode štrcaljkom dodajte dodatni šlag, cijele jagode i prosušenu 3. koru na vrh složite kao lepezu. Umjesto jagoda upotrijebite i ostalo sezonsko voće, a umjesto slatkog vrhnja bilo koju šlag pjenu ili kremu od jogurta sa želatinom.  Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept Prosjek: 4 (+124)

Sastojci:

  • 40 dag brašna 
  • 25 dag maslaca 
  • 15 dag šećera 
  • 2 žumanjka
  • malo soli 
  • naribana korica od limuna 
  • 1 dl slatkog vrhnja 
  • voće -jagode oko 3/4 kg 
  • 10 dag šećera 

Priprema:

Od brašna, razmekšanog maslaca, šećera, žumanjaka, soli te limunove korice umijesite tijesto i podijelite u 3 dijela. Zavijte tijesto u aluminijsku foliju i stavite u hladnjak da odstoji oko 3 sata. Svaki dio tijesta razvaljajte u krug veličine oko 26 cm i stavite peći na papiru na rešetku. Pecite oko 15 minuta svaki dio. Dva dijela ostavite hladiti a treći razrežite na 8 šnita kao tortu. Ponovno stavite dijelove u još malo toplu pećnicu da se dodatno prosuše. 

Od slatkog vrhnja napravite šlag, premažite 1 koru, poredajte očišćen oprane i zašećerene jagode. Poklopite drugom korom i ponovite postupak. Na jagode štrcaljkom dodajte dodatni šlag, cijele jagode i prosušenu 3. koru na vrh složite kao lepezu. Umjesto jagoda upotrijebite i ostalo sezonsko voće, a umjesto slatkog vrhnja bilo koju šlag pjenu ili kremu od jogurta sa želatinom. 

Prosjek: 4 (+124)
Dodajte komentar ili napišite mišljenje (kliknite)