Narančin kolač

recepti_bez_slike
 Tijesto  30 dag brašna  1 prašak za pecivo  3 jaja  8 dag maslaca  7 dag šećera  5 naranči  1 žličica cimeta  2 žlice mljevenog maka  2 čaše jogurta  1 limun  4 žlice džema od naranče  Namaz 20 dag džema od naranče 2 naranče 2 žlice maraskina priprema: Žumanjke pjenasto umutite sa šećerom. Dio limuna narežite na tanke ploškice za ukras, a preostalom iscijedite sok pa dodajte žumanjcima. Iscijedite sok iz 3 naranče i koricu 1 naranče sa sokom dodajte žumanjcima. Miješajući dodajte 4 žlice džema od naranče, mak i cimet, a onda naizmjenice jogurt i brašno pomiješano s praškom, kako biste dobili glatku smjesu. Bjelanjke istucite u čvrst snijeg, pa lagano umiješajte žlicom u tijesto. Lim za pečenje dobro namastite, posipajte brašnom, pa tijesto izlijte u lim. Pećnicu zagrijte na 190 stupnjeva, pa kolač pecite oko 40 minuta.  Džem dobro izmiješajte sa sokom od 2 naranče i maraskinom, premažite kolač. Ukrasite ploškama limuna, prethodno pripremljenima.  Priprema limuna  10 dag šećera i 2 žlice vode kuhajte oko 10 minuta da se zgusne. Uronite ploške limuna, pa ih izvadite i stavite na mrežicu da se posuše, ponovite  postupak još dva puta. Umjesto limuna možete uzeti i žele bombon ili gotovo kandirano voće.  Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept Prosjek: 4 (+2)

sastojci:

 Tijesto 

  • 30 dag brašna 
  • 1 prašak za pecivo 
  • 3 jaja 
  • 8 dag maslaca 
  • 7 dag šećera 
  • 5 naranči 
  • 1 žličica cimeta 
  • 2 žlice mljevenog maka 
  • 2 čaše jogurta 
  • 1 limun 
  • 4 žlice džema od naranče 

Namaz

  • 20 dag džema od naranče
  • 2 naranče
  • 2 žlice maraskina

priprema:

Žumanjke pjenasto umutite sa šećerom. Dio limuna narežite na tanke ploškice za ukras, a preostalom iscijedite sok pa dodajte žumanjcima. Iscijedite sok iz 3 naranče i koricu 1 naranče sa sokom dodajte žumanjcima. Miješajući dodajte 4 žlice džema od naranče, mak i cimet, a onda naizmjenice jogurt i brašno pomiješano s praškom, kako biste dobili glatku smjesu. Bjelanjke istucite u čvrst snijeg, pa lagano umiješajte žlicom u tijesto. Lim za pečenje dobro namastite, posipajte brašnom, pa tijesto izlijte u lim. Pećnicu zagrijte na 190 stupnjeva, pa kolač pecite oko 40 minuta. 

Džem dobro izmiješajte sa sokom od 2 naranče i maraskinom, premažite kolač. Ukrasite ploškama limuna, prethodno pripremljenima. 

Priprema limuna 

10 dag šećera i 2 žlice vode kuhajte oko 10 minuta da se zgusne. Uronite ploške limuna, pa ih izvadite i stavite na mrežicu da se posuše, ponovite  postupak još dva puta. Umjesto limuna možete uzeti i žele bombon ili gotovo kandirano voće. 

Prosjek: 4 (+2)
Dodajte komentar ili napišite mišljenje (kliknite)