Musaka na moj način

recepti_bez_slike
  Oko 1 kg krompira oko 300 grama svinjskog mesa, 1 glavica crvenog luka, 2-3 čena bijelog luka, pola manje tube sos-paradajza 1/2 litre mlijeka 1 jaje 100 grama griza vegete po ukusu crvena paprika biber sol Priprema: Skuvati krompir u ljusci. Paziti da se ne prekuva. Izpirjati isjeckanu glavicu crvenog luka, dodati isjeckanog bijelog luka, sitno nasjeckati na kockice svinjsko meso i pirjati dalje sa lukom, dodati kašičicu crvene paprike, kašičicu bibera, malo vegete, malo soli, isključiti i poklopiti da se i dalje još malo dinsta. Oljušititi krompir, isjeći ga na salatice, sve zajedno malo posoliti, svaki komad uvaljati u griz i u pekač poredati red krompira - dinstano meso - red krompira, staviti u rernu da se malo zapeče. Umutiti jedno jaje sa malo soli i 1/2 litre mlijeka, preliti preko krompira i mesa i vratiti u rernu dok ne porumeni. Izvaditi iz rerne, pobiberiti i služiti dok je još toplo.   Dobar tek, BaLe Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept Prosjek: 5 (+482)

Sastojci za musaku na BaLe-in način

 

  • Oko 1 kg krompira
  • oko 300 grama svinjskog mesa,
  • 1 glavica crvenog luka,
  • 2-3 čena bijelog luka,
  • pola manje tube sos-paradajza
  • 1/2 litre mlijeka
  • 1 jaje
  • 100 grama griza
  • vegete po ukusu
  • crvena paprika
  • biber
  • sol

Priprema:

Skuvati krompir u ljusci. Paziti da se ne prekuva.
Izpirjati isjeckanu glavicu crvenog luka, dodati isjeckanog bijelog luka, sitno nasjeckati na kockice svinjsko meso i pirjati dalje sa lukom, dodati kašičicu crvene paprike, kašičicu bibera, malo vegete, malo soli, isključiti i poklopiti da se i dalje još malo dinsta.
Oljušititi krompir, isjeći ga na salatice, sve zajedno malo posoliti, svaki komad uvaljati u griz i u pekač poredati red krompira - dinstano meso - red krompira, staviti u rernu da se malo zapeče. Umutiti jedno jaje sa malo soli i 1/2 litre mlijeka, preliti preko krompira i mesa i vratiti u rernu dok ne porumeni. Izvaditi iz rerne, pobiberiti i služiti dok je još toplo.  

Dobar tek, BaLe

Prosjek: 5 (+482)
Dodajte komentar ili napišite mišljenje (kliknite)
1
Slika korisnika bobby's

Znam da je ovo musaka na tvoj nacin ali eto ja volim npr sa vrhnjem.
Mislim da vrhnje dodaje jednu bogatu aromu jelu i uvijek ga iskoristavam kada stignem.
Dobronamjerno preporucam da i ti iskoristis vrhnje umjesto mlijeka i isprobas kako ce ti biti s okusom