Moslavački grah nasuho s kiselim vrhnjem

Sastojci:
- 50 dag graha
- 2 dl kiselog vrhnja
- 1 češanj češnjaka
- sol
priprema:
Grah prethodnog dana dobro operite, namočite ga u hladnu vodu, a sutradan ga ocijedite, stavite ga u dosta hladne vode i kuhajte da posve omekša. Potkraj kuhanja grah posolite. Kuhani grah ocijedite, istresite ga u dublju zdjelu, pospite nasjeckanim češnjakom, prelijte kiselim vrhnjem i lagano izmiješajte. Poslužite ga toplog, a dobar je i hladan. Uz ovako pripravljen grah poslužite domaću toplu pogaču.
- Vrijeme pripreme: 2 dana
- Broj osoba: 4
- Vaše oznake (tagovi): moslavačko jelo / grah s vrhnjem
- Sastojci: sol / kiselo vrhnje / grah / češnjak







Lovačke knedlePriprema
1/2 kg mlječnog kruha
izrezati na kockice i malo popržiti na masti
1/2 l mlijeka...
Orah kockeZa biskvit
25 dkg mljevenih oraha
4 jaja
20 dkg šećera u prahu
15 dkg maslaca
4 dkg bra...
SarmaZa sarmu ćete trebati nabaviti slijedeće sastojke:
glavicu kiselog kupusa
0,5 kg ribanog kiselog...
Fritule s jogurtomJedan od brojnih recepata je i ovaj s jogurtom.
Recepti smo dobili od restorana Sabbia u Crikvenici...
Mak kockeSastojci
7 jaja
250 g mljevenog maka
250 g kristal šećera
150 g maslaca
1 šalica (35...
Bučnica i recept za...Nadjev
60 dkg buče (tikve)
30 dkg svježeg sira
4 jaja
2 žlice kiselog vrhnja
soli po ukusu...
Domaće krvaviceZa 5 kg smjese trebat će vam:
2-3 svinjske glave
1 kg svinjskih pluća
1 kg svinjskih jezika
1/2 kg...
Francuska salataNaravno, i u ostalim prilikama s ovom francuskom salatom ćete salatom pokupiti pohvale svih...
BajaderaSastojci za bajaderu:
800 g šećera
1/2 litre vode
250 g maslaca
300 g oraha
300 g mljevenih...
Međimurska gibanicaSvi sastojci potrebni za međimursku gibanicu
1/2 kg listova za savijaču
Nadjev od maka
20 dkg...