Moslavački grah nasuho s kiselim vrhnjem

Autor: anela   (palac x 1798) |moji recepti

0
recepti_bez_slike
50 dag graha 2 dl kiselog vrhnja 1 češanj češnjaka sol priprema: Grah prethodnog dana dobro operite, namočite ga u hladnu vodu, a sutradan ga ocijedite, stavite ga u dosta hladne vode i kuhajte da posve omekša. Potkraj kuhanja grah posolite. Kuhani grah ocijedite, istresite ga u dublju zdjelu, pospite nasjeckanim češnjakom, prelijte kiselim vrhnjem i lagano izmiješajte. Poslužite ga toplog, a dobar je i hladan. Uz ovako pripravljen grah poslužite domaću toplu pogaču. Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept Prosjek: 4 (+700)

Sastojci:

  • 50 dag graha
  • 2 dl kiselog vrhnja
  • 1 češanj češnjaka
  • sol

priprema:

Grah prethodnog dana dobro operite, namočite ga u hladnu vodu, a sutradan ga ocijedite, stavite ga u dosta hladne vode i kuhajte da posve omekša. Potkraj kuhanja grah posolite. Kuhani grah ocijedite, istresite ga u dublju zdjelu, pospite nasjeckanim češnjakom, prelijte kiselim vrhnjem i lagano izmiješajte. Poslužite ga toplog, a dobar je i hladan. Uz ovako pripravljen grah poslužite domaću toplu pogaču.

Prosjek: 4 (+700)
Dodajte komentar ili napišite mišljenje (kliknite)