Moslavački grah nasuho s kiselim vrhnjem

Autor: anela   (palac x 1591) |moji recepti

0
recepti_bez_slike
50 dag graha 2 dl kiselog vrhnja 1 češanj češnjaka sol priprema: Grah prethodnog dana dobro operite, namočite ga u hladnu vodu, a sutradan ga ocijedite, stavite ga u dosta hladne vode i kuhajte da posve omekša. Potkraj kuhanja grah posolite. Kuhani grah ocijedite, istresite ga u dublju zdjelu, pospite nasjeckanim češnjakom, prelijte kiselim vrhnjem i lagano izmiješajte. Poslužite ga toplog, a dobar je i hladan. Uz ovako pripravljen grah poslužite domaću toplu pogaču. Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept Prosjek: 4 (+700)

Sastojci:

  • 50 dag graha
  • 2 dl kiselog vrhnja
  • 1 češanj češnjaka
  • sol

priprema:

Grah prethodnog dana dobro operite, namočite ga u hladnu vodu, a sutradan ga ocijedite, stavite ga u dosta hladne vode i kuhajte da posve omekša. Potkraj kuhanja grah posolite. Kuhani grah ocijedite, istresite ga u dublju zdjelu, pospite nasjeckanim češnjakom, prelijte kiselim vrhnjem i lagano izmiješajte. Poslužite ga toplog, a dobar je i hladan. Uz ovako pripravljen grah poslužite domaću toplu pogaču.

Prosjek: 4 (+700)
Dodajte komentar ili napišite mišljenje (kliknite)

Razmjenite ideje

recept

kozice

Bonkulo ima prijedlog: - kozice "pod limun": Očistiti repove kozica i...
recept

Što kuhate za ručak

Luce ima prijedlog: došla sam po ideju za sutra. Vjerojatno ću frigat ribu...
recept

Kako napraviti tijesto za pizzu

mamica ima prijedlog: Pa stavi svega puta tri i pokušaj nahraniti šestero...

I ovo trebate pogledati:

Grah salata - PROČITAJTE Moslavački krumpir s kiselim vrhnjem - PROČITAJTE Zapečeni grah - PROČITAJTE Paprike punjene grahom i zapečene u ajvaru - PROČITAJTE Grah s ričetom - PROČITAJTE