Mesne okruglice u talijanskom umaku

Autor: margareta   (palac x 10194) |moji recepti

1
recepti_bez_slike
500 g miješanog mljevenog mesa 2 glavice luka 2 režnja češnjaka 4 žlice maslinova ulja sol papar 300 g tjestenine žlica sušenog mediteranskog bilja 2 žlice naribanog parmezana krušne mrvice ( 4 žlice) jedno jaje veća limenka pelata Priprema: Stavite ulje u tavicu da se zagrije. Do tad luk i češnjak oljuštite i narežite, pirjajte. Sada polovicu luka i češnjaka izgrabite, pelat usitnite i umješajte u smjesu luka i češnjaka koja je preostala. Kuhajte u tavi na laganoj vatri cca pola sata. Izmješajte sada meso sa popirjanim lukom češnjakom te dodajte mrvice, jaje, parmezan i začinsko bilje. Izmješajte dobro sve zajedno. Dodajte sol i papar. Navlačite ruke pa počnite s oblikovanjem kuglica. Pržite na ulju, dodajte ih zatim umaku i ostavite 10 tak minuta da stoji. Tjesteninu, nakon što skuhate, ocijedite, a umak prema želji još poslite, popaprite, i poslužite s kuglicama i tjesteninom. Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept Prosjek: 4 (+578)
Isprobajte okruglice na način kako to rade talijani. Podsjeća me na toskansku kuhinju i prekrasnu Firenzu. Dobar tek!

Sastojci:

  • 500 g miješanog mljevenog mesa
  • 2 glavice luka
  • 2 režnja češnjaka
  • 4 žlice maslinova ulja
  • sol
  • papar
  • 300 g tjestenine
  • žlica sušenog mediteranskog bilja
  • 2 žlice naribanog parmezana
  • krušne mrvice ( 4 žlice)
  • jedno jaje
  • veća limenka pelata

Priprema:

Stavite ulje u tavicu da se zagrije. Do tad luk i češnjak oljuštite i narežite, pirjajte. Sada polovicu luka i češnjaka izgrabite, pelat usitnite i umješajte u smjesu luka i češnjaka koja je preostala.
Kuhajte u tavi na laganoj vatri cca pola sata. Izmješajte sada meso sa popirjanim lukom češnjakom te dodajte mrvice, jaje, parmezan i začinsko bilje. Izmješajte dobro sve zajedno. Dodajte sol i papar. Navlačite ruke pa počnite s oblikovanjem kuglica. Pržite na ulju, dodajte ih zatim umaku i ostavite 10 tak minuta da stoji. Tjesteninu, nakon što skuhate, ocijedite, a umak prema želji još poslite, popaprite, i poslužite s kuglicama i tjesteninom.
Prosjek: 4 (+578)
Dodajte komentar ili napišite mišljenje (kliknite)

Razmjenite ideje

recept

kozice

Bonkulo ima prijedlog: - kozice "pod limun": Očistiti repove kozica i...
recept

Što kuhate za ručak

Luce ima prijedlog: došla sam po ideju za sutra. Vjerojatno ću frigat ribu...
recept

Kako napraviti tijesto za pizzu

mamica ima prijedlog: Pa stavi svega puta tri i pokušaj nahraniti šestero...

I ovo trebate pogledati:

Umak od gljiva - PROČITAJTE Rigatoni alla norma - PROČITAJTE Pizza od povrtnog tijesta - PROČITAJTE Rižot od školjki - PROČITAJTE Špageti bolognese - PROČITAJTE