MESNE KUGLICE u paradajz umaku od maslina

Autor: blanka   (palac x 6382) |moji recepti

0
recepti_bez_slike
jedna kriška bijelog kruha 200 g mljevenog mesa jedna žlica nasjeckanog peršina 2 manje glavice luka jedno jaje sol crni papar jedan češanj češnjaka jedna žlica maslinovog ulja jedna mala konzerva sjeckanog paradajza (400 g) 3 žlice suhog crnog vina pola žličice sušene majčine dušice 5 crnih maslina bez koštice Priprema: Za mesne kuglice koru kruha treba maknuti, a ostatak kruha izrezati na kockice i sitno izmrviti prstima.Prethodno se može namoćiti u mlaku vodu. Kruh pomiješati sa mljevenim mesom i peršinom u zdjeli. jedna glavica luka jako sitno narezati, može i na ribež. Umutiti jaja u zdjelu s mesom. Dodajte sol i papar i umijesiti u smjesu. Oblikujte kuglice sa otprilike 1 žličicom mljevenog mesa po kuglici. Drugi luk i češnjak očistiti i izrezati na fine kockice. Maslinovo ulje zagrijati u tavi, kad postigne toplinu popržiti mesne kuglice dok ne dobiju pomalo smeđu boju pa zatim ukloniti sa tavice. Za umak, popržiti luk i češnjak na malo masnoće u tavi dok ne omekšaju. Umiješajte rajčice i sok i vino, kuhati na jakoj vatri dok ne zakipi. Zatim poklopiti i pirjati lagano 3 minute. Dodati začine - sol, papar i timijan. Masline narezati na male komadiće i pomiješati. Pažljivo dodajte mesne kuglice u umak. Na niskoj temperaturi 15 minuta kuhati da bude gotovo. Povremeno lagano promiješati. Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept Prosjek: 4 (+308)
Kad sam prvi put probala ovo jelo bila sam uvjerena da se radi o ćuftama, no ima nekih izmjena u receptu. Meni osobno još bolje od ćuftica jer masline daju poseban okus ovom jelu.

Sastojci:

  • jedna kriška bijelog kruha
  • 200 g mljevenog mesa
  • jedna žlica nasjeckanog peršina
  • 2 manje glavice luka
  • jedno jaje
  • sol
  • crni papar
  • jedan češanj češnjaka
  • jedna žlica maslinovog ulja
  • jedna mala konzerva sjeckanog paradajza (400 g)
  • 3 žlice suhog crnog vina
  • pola žličice sušene majčine dušice
  • 5 crnih maslina bez koštice

Priprema:

Za mesne kuglice koru kruha treba maknuti, a ostatak kruha izrezati na kockice i sitno izmrviti prstima.Prethodno se može namoćiti u mlaku vodu. Kruh pomiješati sa mljevenim mesom i peršinom u zdjeli. jedna glavica luka jako sitno narezati, može i na ribež.
Umutiti jaja u zdjelu s mesom. Dodajte sol i papar i umijesiti u smjesu. Oblikujte kuglice sa otprilike 1 žličicom mljevenog mesa po kuglici.
Drugi luk i češnjak očistiti i izrezati na fine kockice. Maslinovo ulje zagrijati u tavi, kad postigne toplinu popržiti mesne kuglice dok ne dobiju pomalo smeđu boju pa zatim ukloniti sa tavice.
Za umak, popržiti luk i češnjak na malo masnoće u tavi dok ne omekšaju. Umiješajte rajčice i sok i vino, kuhati na jakoj vatri dok ne zakipi. Zatim poklopiti i pirjati lagano 3 minute. Dodati začine - sol, papar i timijan. Masline narezati na male komadiće i pomiješati.
Pažljivo dodajte mesne kuglice u umak. Na niskoj temperaturi 15 minuta kuhati da bude gotovo. Povremeno lagano promiješati.

Prosjek: 4 (+308)
Dodajte komentar ili napišite mišljenje (kliknite)