Medeni žganci

recepti_bez_slike
Uvijek sam voljela pjevati pa nek živi rad, a sad ću zapjevati nek žive medeni žganci...Toliko su me oduševili, da me eto pjesma koju sam upravo čula na radiu, potaknula da recept podijelim i s vama. Zdravo, a fino, a trebaju vam samo desetak minuta vašeg dragocjenog vremena, žganci, posudica, maslac, fini med orasi i grožđice. Odlična kombinacja, morate probati, ovaj recept je najbolji koji sam ikad probala kaj se tiče žganaca

Sastojci:


  • 40 dag instant kukuruzne krupice

  • 4 žlice meda

  • 10 dag mljevenih oraha

  • 5 dag grožđica

  • 1 žličica mljevenog cimeta

  • 3 žlice maslaca

  • ulje

postupak pripreme:

Žgance skuhajte prema uputi na vrećici. Prikladnu posudu nauljite, pa u nju slažite žličnjake od žganaca, prelijte ih otopljenim maslacem i tekućim medom pomiješanim s cimetom, te pospite mljevenim orasima i grožđicama. Stavite u zagrijanu pećnicu i zapecite 5 minuta.


Savjet: Maslac je namirnica za koju možemo biti sigurni da je posve prirodna. Proizvodi se od slatkog ili kiselog vrhnja tzv. postupkom bućkanja, a ne dodaju mu se nikakvi kemijski dodaci za miris, okus ili čuvanje.


Savjet: Umjesto stroja za mljevenje oraha, manje količine oraha uspješno možete naribati na najsitnijem ribežu.

Prosjek: 4 (+751)
Dodajte komentar ili napišite mišljenje (kliknite)