Jabuke pečene sa medom

Autor: Etnomama   (palac x 10047) |moji recepti

0
4 velike jabuke nekoliko žlica meda 2 žlice kosanih oraha malo cimeta sok od pola naranče malo maslaca Priprema je jednostavna... Ogulite jabuke, izdubite im sjemenke i napunite mješavinom meda, oraha, cimeta i narančinog soka. Jabuke potom malo nakapajte rastopljenim maslacem, dodajte nekoliko žlica vode u posudu i pecite u vrućoj pećnici. Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept Prosjek: 4.2 (+5)
Premda znalci ne preporučuju med izlagati visokim temperaturama, ovoj je poslastici teško odoljeti. Makar zbog toga i žrtvovali dio zdravih sastojaka u medu, preporučamo da iskušate ovako pripremljene jabuke s medom. Osobito je slatko uživati u njima tijekom zimskih večeri uz šalicu toplog čaja.
Pečene jabuke

Za jabuke pečene sa medom pripremite:

  • 4 velike jabuke
  • nekoliko žlica meda
  • 2 žlice kosanih oraha
  • malo cimeta
  • sok od pola naranče
  • malo maslaca

Priprema je jednostavna...

Ogulite jabuke, izdubite im sjemenke i napunite mješavinom meda, oraha, cimeta i narančinog soka. Jabuke potom malo nakapajte rastopljenim maslacem, dodajte nekoliko žlica vode u posudu i pecite u vrućoj pećnici.

Prosjek: 4.2 (+5)
Dodajte komentar ili napišite mišljenje (kliknite)