Marmlada od suhih smokava

recepti_bez_slike
1 kg bijelih suhih smokava  1 l bijelog vina, pr. malvazije  0,5 kg šećera  nekoliko oguljenih bajama  1 želin  Priprema: Smokve očistite od peteljki, prelijte vinom i ostavite stajati 24 sata. Višak vina ocijedite a masu sameljite, pomiješajte s mljevenim bajamom, želinom i dijelom šećera i stavite kuhati. Postupno dodajte ostali šećer i vino u kojem su se močile smokve. Kada zakipi skinite moguću pjenicu i provjerite gustoću mase na tanjuriću. Punite u tople staklenke. Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept Prosjek: 4 (+3)
Smokve baš i ne volim, ali ovu marmeladu obožavam. Inače, ako vino nije bilo kiselo, preporučam dodati sok od 1 limuna ili žličicu limuntusa .

Sastojci:

  • 1 kg bijelih suhih smokava 
  • 1 l bijelog vina, pr. malvazije 
  • 0,5 kg šećera 
  • nekoliko oguljenih bajama 
  • 1 želin 

Priprema:

Smokve očistite od peteljki, prelijte vinom i ostavite stajati 24 sata. Višak vina ocijedite a masu sameljite, pomiješajte s mljevenim bajamom, želinom i dijelom šećera i stavite kuhati. Postupno dodajte ostali šećer i vino u kojem su se močile smokve. Kada zakipi skinite moguću pjenicu i provjerite gustoću mase na tanjuriću. Punite u tople staklenke.

Prosjek: 4 (+3)
Dodajte komentar ili napišite mišljenje (kliknite)