Marinirane srdele

recepti_bez_slike
2 kg srdela 5 glavica luka 4 režnja češnjaka 3 lovorova lista 1 žlica pirea od rajčice 2 grančice ružmarina 2 klinčića prstohvat cimeta 1 žlica šećera 5 dl vinskog octa 1 žličica crvene mljevene paprike 5 žlica brašna sol 4 dl miješanog ulja (maslinovo i obično) Priprema: Ribe očistite, operite, posušite, uvaljajte u brašno i pržite na dobro zagrijanom ulju. Zatim ih izvadite iz ulja i stavite u drugu posudu, posolite i poklopite da ostanu tople. Tada na ulju na kojem ste pržili ribu popržite najprije pire od rajčice i mljevenu papriku, pa dodajte luk narezan na rezance i krupno narezani češnjak. Nakon kratkog pirjanja (tek toliko da luk uvene) dodajte lovor, grančice ružmarina, šećer, cimet i klinčiće. Prelijte vinskim octom, razrijeđenim istom količinom vode, i kuhajte 2 do 3 minute. Tako dobivenu marinadu prelijte po toploj ribi, sve zajedno prokuhajte još 1 minutu, pa ostavite da se ohladi. Ohlađenu ribu složite u staklene posude, poklopite i stavite u hladnjak u kojem može stajati i mjesec dana.   Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept Prosjek: 4 (+687)

Sastojci:

  • 2 kg srdela
  • 5 glavica luka
  • 4 režnja češnjaka
  • 3 lovorova lista
  • 1 žlica pirea od rajčice
  • 2 grančice ružmarina
  • 2 klinčića
  • prstohvat cimeta
  • 1 žlica šećera
  • 5 dl vinskog octa
  • 1 žličica crvene mljevene paprike
  • 5 žlica brašna
  • sol
  • 4 dl miješanog ulja (maslinovo i obično)

Priprema:

Ribe očistite, operite, posušite, uvaljajte u brašno i pržite na dobro zagrijanom ulju. Zatim ih izvadite iz ulja i stavite u drugu posudu, posolite i poklopite da ostanu tople. Tada na ulju na kojem ste pržili ribu popržite najprije pire od rajčice i mljevenu papriku, pa dodajte luk narezan na rezance i krupno narezani češnjak. Nakon kratkog pirjanja (tek toliko da luk uvene) dodajte lovor, grančice ružmarina, šećer, cimet i klinčiće. Prelijte vinskim octom, razrijeđenim istom količinom vode, i kuhajte 2 do 3 minute. Tako dobivenu marinadu prelijte po toploj ribi, sve zajedno prokuhajte još 1 minutu, pa ostavite da se ohladi. Ohlađenu ribu složite u staklene posude, poklopite i stavite u hladnjak u kojem može stajati i mjesec dana.

 

Prosjek: 4 (+687)
Dodajte komentar ili napišite mišljenje (kliknite)

Razmjenite ideje

recept

kozice

Bonkulo ima prijedlog: - kozice "pod limun": Očistiti repove kozica i...
recept

Što kuhate za ručak

Luce ima prijedlog: došla sam po ideju za sutra. Vjerojatno ću frigat ribu...
recept

Kako napraviti tijesto za pizzu

mamica ima prijedlog: Pa stavi svega puta tri i pokušaj nahraniti šestero...

I ovo trebate pogledati:

Marinirana riba - PROČITAJTE Srijemska sarma od kiselog kupusa - PROČITAJTE Rezanci sa šunkom i sirom - PROČITAJTE Baranjski krumpir-paprikaš - PROČITAJTE Srdele sa senfom - PROČITAJTE