Marinirana patka s gljivama na američki način

Autor: Andreaaa   (palac x 2892) |moji recepti

0
foto natječaj recepti_bez_slike
Za 10-12 osoba: 2 patke od po 2 kg 1/2 šalice konjaka 3 šalice crnog vina 1 šalica sitno isječenog crnog luka 1 češanj sitno isječenog bijelog luka 1/4 šalice sitno isječenog peršuna 1/2 žličice morskog oraščića u prahu 1 žličica soli 1/4 žličice svježe samljevenog papra 4 žlice maslaca 1 manji celer isječen na kockice 225 g gljiva isječenih na listiće Priprema: Očišćene patke isjeći na dijelove i staviti u emajliran ili porculanski sud.
 Pomiješati konjak, vino, crni i bijeli luk, peršun, morski oraščić, sol i papar, pa ovim marinatom preliti isječene patke i ostaviti da postoje u njemu 2 sata. Po isteku tog vremena izvaditi pačje meso iz marina ta, osušiti ga čistom krpom i naglo propržiti na maslacu da porumeni. Proprženo meso staviti u masivnu posudu, preliti neprocijeđenim marinatom i pustiti da provri. Smanjiti temperaturu i kuhati istiha pola sata. Dodati celer i gljive i kuhati još pola sata. Služiti toplo. Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept No votes yet

Sastojci:

Za 10-12 osoba:

  • 2 patke od po 2 kg
  • 1/2 šalice konjaka
  • 3 šalice crnog vina
  • 1 šalica sitno isječenog crnog luka
  • 1 češanj sitno isječenog bijelog luka
  • 1/4 šalice sitno isječenog peršuna
  • 1/2 žličice morskog oraščića u prahu
  • 1 žličica soli
  • 1/4 žličice svježe samljevenog papra
  • 4 žlice maslaca
  • 1 manji celer isječen na kockice
  • 225 g gljiva isječenih na listiće
Priprema:

Očišćene patke isjeći na dijelove i staviti u emajliran ili porculanski sud.
 Pomiješati konjak, vino, crni i bijeli luk, peršun, morski oraščić, sol i papar, pa ovim marinatom preliti isječene patke i ostaviti da postoje u njemu 2 sata. Po isteku tog vremena izvaditi pačje meso iz marina ta, osušiti ga čistom krpom i naglo propržiti na maslacu da porumeni. Proprženo meso staviti u masivnu posudu, preliti neprocijeđenim marinatom i pustiti da provri. Smanjiti temperaturu i kuhati istiha pola sata. Dodati celer i gljive i kuhati još pola sata. Služiti toplo.

No votes yet
Dodajte komentar ili napišite mišljenje (kliknite)

Razmjenite ideje

recept

kozice

Bonkulo ima prijedlog: - kozice "pod limun": Očistiti repove kozica i...
recept

Što kuhate za ručak

Luce ima prijedlog: došla sam po ideju za sutra. Vjerojatno ću frigat ribu...
recept

Kako napraviti tijesto za pizzu

mamica ima prijedlog: Pa stavi svega puta tri i pokušaj nahraniti šestero...

I ovo trebate pogledati:

Browni - PROČITAJTE Muffini medvjedići - PROČITAJTE Majsko vino - PROČITAJTE Mokre kocke - PROČITAJTE fritule s jabukama - PROČITAJTE