Marinina pita
sastojci:
Tijesto
- 25 dag brašna
- 15 dag margarina
- 5 dag šećera
- 1 žumanjak
- 1 žlica kiselog vrhnja
- limunova korica
Nadjev od žemlji
- 6 žemlji
- 5 dag maslaca
- 1/4 l bijelog vina
- 5 dag šećera
- cimet
Nadjev od jabuka
- 50 dag jabuka
- 3 dag brašna
- 5 dag masti
- 5 dag šećera
- 10 dag grožđica
priprema
Od brašna, margarina, šećera, žumanjaka, vrhnja i limunove korice umijesite u prhko tijesto, ostavite počivati dok ne pripremite nadjev. Tijesto razdijelite na dva dijela i razvaljajte u veličini lima. Dio stavite na dno lima i malo zapecite. Izvadite iz pećnice, pa premažite nadjevom od žemlji i nadjevom od jabuka. Prekrijte drugim dijelom tijesta, vilicom ga nabodite i pecite na 200 C. oko 45 min. Pečenu ohlađenu pitu posipajte šećerom i narežite na ploške .
Nadjev od žemlji
Žemlje narežite na ploške i popecite na masti, posipajte cimetom i prelijte zašećerenim vinom.
Nadjev od jabuka
Jabuke ogulite, narežite na ploškice, uvaljajte u brašno i popržite na masti. Popržene jabuke stavite na upijajući papir, a zatim izmiješajte s grožđicama i šećerom.
- Vrijeme pripreme: 30 - 60 minuta
- Broj osoba: 4
- Vaše oznake (tagovi): kolač od jabuka / kolači i slastice
- Sastojci: žemlja / vrhnje / vino / šećer / maslac / margarin / limunova korica / jaja / jabuka / grožđice / cimet / brašno