Marinina pita

recepti_bez_slike
Tijesto  25 dag brašna  15 dag margarina  5 dag šećera  1 žumanjak  1 žlica kiselog vrhnja  limunova korica  Nadjev od žemlji  6 žemlji  5 dag maslaca  1/4 l bijelog vina  5 dag šećera  cimet  Nadjev od jabuka  50 dag jabuka  3 dag brašna  5 dag masti  5 dag šećera  10 dag grožđica  priprema Od brašna, margarina, šećera, žumanjaka, vrhnja i limunove korice umijesite u prhko tijesto, ostavite počivati dok ne pripremite nadjev. Tijesto razdijelite na dva dijela i razvaljajte u veličini lima. Dio stavite na dno lima i malo zapecite. Izvadite iz pećnice, pa premažite nadjevom od žemlji i nadjevom od jabuka. Prekrijte drugim dijelom tijesta, vilicom ga nabodite i pecite na 200 C. oko 45 min. Pečenu ohlađenu pitu posipajte šećerom i narežite na ploške .  Nadjev od žemlji  Žemlje narežite na ploške i popecite na masti, posipajte cimetom i prelijte zašećerenim vinom.  Nadjev od jabuka  Jabuke ogulite, narežite na ploškice, uvaljajte u brašno i popržite na masti. Popržene jabuke stavite na upijajući papir, a zatim izmiješajte s grožđicama i šećerom.  Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept Prosjek: 4 (+232) ‹ Ljevana pita sa sirom najbolji recept Mađarska pita ›

sastojci:

Tijesto 

  • 25 dag brašna 
  • 15 dag margarina 
  • 5 dag šećera 
  • 1 žumanjak 
  • 1 žlica kiselog vrhnja 
  • limunova korica 

Nadjev od žemlji 

  • 6 žemlji 
  • 5 dag maslaca 
  • 1/4 l bijelog vina 
  • 5 dag šećera 
  • cimet 

Nadjev od jabuka 

  • 50 dag jabuka 
  • 3 dag brašna 
  • 5 dag masti 
  • 5 dag šećera 
  • 10 dag grožđica 

priprema

Od brašna, margarina, šećera, žumanjaka, vrhnja i limunove korice umijesite u prhko tijesto, ostavite počivati dok ne pripremite nadjev. Tijesto razdijelite na dva dijela i razvaljajte u veličini lima. Dio stavite na dno lima i malo zapecite. Izvadite iz pećnice, pa premažite nadjevom od žemlji i nadjevom od jabuka. Prekrijte drugim dijelom tijesta, vilicom ga nabodite i pecite na 200 C. oko 45 min. Pečenu ohlađenu pitu posipajte šećerom i narežite na ploške . 

Nadjev od žemlji 

Žemlje narežite na ploške i popecite na masti, posipajte cimetom i prelijte zašećerenim vinom. 

Nadjev od jabuka 

Jabuke ogulite, narežite na ploškice, uvaljajte u brašno i popržite na masti. Popržene jabuke stavite na upijajući papir, a zatim izmiješajte s grožđicama i šećerom. 

Prosjek: 4 (+232)
Dodajte komentar ili napišite mišljenje (kliknite)