Majina krem juha od poriluka sa škampima

recepti_bez_slike
2 Poriluka cca 1/2 kg Škampi cca 1/2 kg Očišćeni repovi kozica cca 250 g Kapula 1 srednja glavica Maslac Brašno Vrhnje za kuhanje Sol, papar, vegeta, sve po ukusu  Priprema: Nasjeckani poriluk skuhati u vodi i procijediti. Škampe zakuhati u vodi, izvaditi i odvojiti repove. Očišćene repove kozica kratko prokuhati u istoj vodi, izvaditi i ostaviti sa repovima škampa. Glave vratiti i nastaviti kuhati da se dobije temeljac. Repove očistiti i ostaviti sa strane, njih se dodaje na kraju u gotovu juhu. Na zagrijanu posudu zastakliti kapulu sa malo masnoce, lagano posoliti, popapriti po ukusu i dodati malo vegete. Na zastakljenu kapulu dodati procijeđeni poriluk i uz stalno miješanje, lagano podlijevanje (malo vode od škampa, malo vode od poriluka) pirjati. Po želji propasirati. U drugu posudu staviti malo maslaca i kada se ugrije dodati pola žlice brašna, miješati pjenjacom da se malo zažuti. Dolijevati temeljce i sve vrijeme miješati pjenjacom da ne ostanu grudice. Zakuhati i preliti preko poriluka te nastaviti kuhati. Na kraju dodati vrhnje za kuhanje, ubaciti očišćene repove škampa i kozica, promiješati i toplo poslužiti . Dobar tek. Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept Prosjek: 4 (+573)
Sjećam se da sam probao takvu juhu i da me se jako dojmila . Odlučio sam iznenaditi familiju i uspio sam.

Sastojci:

  • 2 Poriluka cca 1/2 kg
  • Škampi cca 1/2 kg
  • Očišćeni repovi kozica cca 250 g
  • Kapula 1 srednja glavica
  • Maslac
  • Brašno
  • Vrhnje za kuhanje
  • Sol, papar, vegeta, sve po ukusu 

Priprema:

Nasjeckani poriluk skuhati u vodi i procijediti. Škampe zakuhati u vodi, izvaditi i odvojiti repove. Očišćene repove kozica kratko prokuhati u istoj vodi, izvaditi i ostaviti sa repovima škampa. Glave vratiti i nastaviti kuhati da se dobije temeljac. Repove očistiti i ostaviti sa strane, njih se dodaje na kraju u gotovu juhu. Na zagrijanu posudu zastakliti kapulu sa malo masnoce, lagano posoliti, popapriti po ukusu i dodati malo vegete.

Na zastakljenu kapulu dodati procijeđeni poriluk i uz stalno miješanje, lagano podlijevanje (malo vode od škampa, malo vode od poriluka) pirjati. Po želji propasirati. U drugu posudu staviti malo maslaca i kada se ugrije dodati pola žlice brašna, miješati pjenjacom da se malo zažuti. Dolijevati temeljce i sve vrijeme miješati pjenjacom da ne ostanu grudice. Zakuhati i preliti preko poriluka te nastaviti kuhati. Na kraju dodati vrhnje za kuhanje, ubaciti očišćene repove škampa i kozica, promiješati i toplo poslužiti .
Dobar tek.

Prosjek: 4 (+573)
Dodajte komentar ili napišite mišljenje (kliknite)