Lovački omlet

Autor: Kod mane   (palac x 1678) |moji recepti

0
recepti_bez_slike
5 jaja 15 dag vrganja 2 jetrice pernate divljači 2 žlice kiselog vrhnja 1 limun 2 češnja češnjaka mljevena crvena paprika (slatka) ulje papar sol postupak pripreme: Vrganje očistite, operite i narežite na tanke listiće. Zatim ih potopite u kipuću posoljenu vodu zakiseljenu limunovim sokom i u njoj držite samo 5 minuta. Tada ih ocijedite i ohladite. Posebno na zagrijanom ulju popržite nastrugana jetrica pa dodajte vrganje i zajedno pirjajte oko 10 minuta. Maknite s vatre i posve ohladite, zatim ih posolite, popaprite, dodajte razmućena jaja pa od te smjese ispržite četiri omleta. Svaki omlet premažite kiselim vrhnjem, pospite mljevenom paprikom i nasjeckanim češnjakom, presavijte ih napola i odmah poslužite. Napomena: Jetricu pernate divljači možete zamijeniti jetricama bilo koje domaće peradi. Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept Prosjek: 4 (+414)
Prefinooo,ljudi, istina da sam recept prepisala od lovaca, al uz malo moje dorade, izvrsno. Ostavljam vam pa probajte, ako imate sličnu ideju ostavite mi, često kuham i pripremam za lovce. Uz to idu naravno dobra druženja, pa mi nije teško, iako su i oni sami pravi majstori u kuhinji

Sastojci:

  • 5 jaja
  • 15 dag vrganja
  • 2 jetrice pernate divljači
  • 2 žlice kiselog vrhnja
  • 1 limun
  • 2 češnja češnjaka
  • mljevena crvena paprika (slatka)
  • ulje
  • papar
  • sol

postupak pripreme:

Vrganje očistite, operite i narežite na tanke listiće. Zatim ih potopite u kipuću posoljenu vodu zakiseljenu limunovim sokom i u njoj držite samo 5 minuta. Tada ih ocijedite i ohladite. Posebno na zagrijanom ulju popržite nastrugana jetrica pa dodajte vrganje i zajedno pirjajte oko 10 minuta. Maknite s vatre i posve ohladite, zatim ih posolite, popaprite, dodajte razmućena jaja pa od te smjese ispržite četiri omleta. Svaki omlet premažite kiselim vrhnjem, pospite mljevenom paprikom i nasjeckanim češnjakom, presavijte ih napola i odmah poslužite.

Napomena: Jetricu pernate divljači možete zamijeniti jetricama bilo koje domaće peradi.

Prosjek: 4 (+414)
Dodajte komentar ili napišite mišljenje (kliknite)

Razmjenite ideje

recept

Što kuhate za ručak

Luce ima prijedlog: došla sam po ideju za sutra. Vjerojatno ću frigat ribu...
recept

kozice

Bonkulo ima prijedlog: - kozice "pod limun": Očistiti repove kozica i...
recept

Kako napraviti tijesto za pizzu

mamica ima prijedlog: Pa stavi svega puta tri i pokušaj nahraniti šestero...

I ovo trebate pogledati:

Rezanci s vrhnjem na pastirski način - PROČITAJTE Teleća jetrica - PROČITAJTE Baranjski krumpir-paprikaš - PROČITAJTE Srijemska sarma od kiselog kupusa - PROČITAJTE Rezanci sa šunkom i sirom - PROČITAJTE