8 lignji
2 konzerve tunjevine-po 8 dag
5 dag krušnih mrvica
5 dag naribanog parmezana
1 režanj češnjaka
1 svežanj peršinovih grančica
1 žlica kapara
2 limuna
maslinovo ulje
sol , papar
Priprema:
Ocjedite tunjevinu pa je zgnječite vilicom,dodajući pomalo mrvice. Češnjak nasjeckajte sa peršinom i opranim kaparima.Pomješajte tunjevinu sa mrvicama,sol,papar,češnjak sa peršinom i kaparima te pomalo umješajte toliko ulja da dobijete gusti nadjev. Opranim lignjama odrezite glavu,a tijelo očistite i operite.Napunite nadjevom i otvor zatvorite čačkalicama.Svaku lignju nabodite posebno na ražnjić pa navlažite uljem i limunovim sokom.Pecite otprilike 20 min. na dobro zagrijanom roštilju i povremeno okrečite.Ispećene pokapajte limunovim sokom.
Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept
Prosjek: 4 (+444)
Sastojci:
- 8 lignji
- 2 konzerve tunjevine-po 8 dag
- 5 dag krušnih mrvica
- 5 dag naribanog parmezana
- 1 režanj češnjaka
- 1 svežanj peršinovih grančica
- 1 žlica kapara
- 2 limuna
- maslinovo ulje
- sol , papar
Priprema:
Ocjedite tunjevinu pa je zgnječite vilicom,dodajući pomalo mrvice. Češnjak nasjeckajte sa peršinom i opranim kaparima.Pomješajte tunjevinu sa mrvicama,sol,papar,češnjak sa peršinom i kaparima te pomalo umješajte toliko ulja da dobijete gusti nadjev. Opranim lignjama odrezite glavu,a tijelo očistite i operite.Napunite nadjevom i otvor zatvorite čačkalicama.Svaku lignju nabodite posebno na ražnjić pa navlažite uljem i limunovim sokom.Pecite otprilike 20 min. na dobro zagrijanom roštilju i povremeno okrečite.Ispećene pokapajte limunovim sokom.