Lički lonac

recepti_bez_slike
Šolet (čolet)  40 dkg graha  3 dkg masti  1/2 kg suhog mesa  5 dkg luka  4 dkg brašna  paprika Priprema: Grah se očisti, opere i moči u vodi. Mast i brašno se dobro izmiješaju sa sitno nasjeckanim lukom, pa zajedno s opranim i izrezanim suhim mesom stave u namočeni grah. Zatim se doda crvene paprike i stavi na toplo preko noći. Drugi dan se kuha dok ne budu grah i meso mekani. Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept Prosjek: 3.3 (+3)
Priređuje se kao bosanski lonac, samo se umjesto svinjetine i govedine uzima ovčetina ili janjetina.

Sastojci:

Šolet (čolet) 

  • 40 dkg graha 
  • 3 dkg masti 
  • 1/2 kg suhog mesa 
  • 5 dkg luka 
  • 4 dkg brašna 
  • paprika

Priprema:

Grah se očisti, opere i moči u vodi. Mast i brašno se dobro izmiješaju sa sitno nasjeckanim lukom, pa zajedno s opranim i izrezanim suhim mesom stave u namočeni grah. Zatim se doda crvene paprike i stavi na toplo preko noći. Drugi dan se kuha dok ne budu grah i meso mekani.

Prosjek: 3.3 (+3)
Dodajte komentar ili napišite mišljenje (kliknite)

Recepti sa istim ili sličnim sastojcima

Razmjenite ideje

recept

kozice

Bonkulo ima prijedlog: - kozice "pod limun": Očistiti repove kozica i...
recept

Što kuhate za ručak

Luce ima prijedlog: došla sam po ideju za sutra. Vjerojatno ću frigat ribu...
recept

Kako napraviti tijesto za pizzu

mamica ima prijedlog: Pa stavi svega puta tri i pokušaj nahraniti šestero...

I ovo trebate pogledati:

Grah s ričetom - PROČITAJTE Grah salata - PROČITAJTE Ječmena kaša (krupa) - PROČITAJTE Gravče na tavče - PROČITAJTE Varivo od mrkve - PROČITAJTE