Ličke šnicle

recepti_bez_slike
600 gr junećih šnicla 150 gr. mrvica 3 jaja sol papar ulje 3 režnja češnjaka 3 žlice kosanog peršina 1 žlica vegete 1 dl bijelog vina Priprema: Tanko narezane juneće odreske posoli i popapri, pospi mrvicama i tuci batom tako da se mrvice utuku u meso. Nakon toga odreske staviti u razmućena jaja pa opet u mrvice i u vruće ulje da se pohaju. Pohane odreske stavi u posudu, zalij vinom i vodom tako da ih prekriješ, dodaj 2-3 žlice ulja od pohanja, kosani list peršina, češnjak i vegetu, te kuhaj 45 minuta na laganoj vatri. Serviraj uz rižu ili krumpir. Dobar tek!  Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept Prosjek: 3.8 (+8)
Ličanka nam je poslala recept za ličke šnicle. Javite nam dojmove!

Sastojci:

  • 600 gr junećih šnicla
  • 150 gr. mrvica
  • 3 jaja
  • sol
  • papar
  • ulje
  • 3 režnja češnjaka
  • 3 žlice kosanog peršina
  • 1 žlica vegete
  • 1 dl bijelog vina

Priprema:

Tanko narezane juneće odreske posoli i popapri, pospi mrvicama i tuci batom tako da se mrvice utuku u meso. Nakon toga odreske staviti u razmućena jaja pa opet u mrvice i u vruće ulje da se pohaju. Pohane odreske stavi u posudu, zalij vinom i vodom tako da ih prekriješ, dodaj 2-3 žlice ulja od pohanja, kosani list peršina, češnjak i vegetu, te kuhaj 45 minuta na laganoj vatri. Serviraj uz rižu ili krumpir. Dobar tek! 

Prosjek: 3.8 (+8)
Dodajte komentar ili napišite mišljenje (kliknite)