Za bjelo:
4 fildžana šećera
1 fildžan ulja
1 fildžan mlijeka
6-7 žlica brašna
Za crno:
4 fildžana šećera
1 fildžan ulja
1 fildžan mlijeka
1,5 velika žlica kakaa ili pola čokolade za kuhanje
5-6 žlica brašna
Opis pripreme:
Prvo bijelo:
Stavimo šećer, ulje i mlijeko na šporet da provre i da malo vrije minut dva skinemo sa šporeta dodamo brašno i brzo izmješamo ručno da nema grudvica i izlijemo u tepsiju malo omanju zavisi kakvu debljinu želite.
Onda crno:
isto tako stavimo mlijeko,ulje i šećer i na šporet da provrije i da vrije minut dva skinemo dodamo čokoladu ili kakao sta hoćete (ali ljepša je čokolada) onda dodamo brašno izmješamo brzo da nema grudvica i izlijemo preko bjelog i ostavimo u frižider da se ohladi izrežemo na kockice kao baklavu i jedemo.
ILI AKO IMATE MLIJEKO U PRAHU LJEPSE JE DODAVATI UMJESTO BRAŠNA.
Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept
Prosjek: 4.3 (+3)
Potrebni sastojci i količine:
Za bjelo:
- 4 fildžana šećera
- 1 fildžan ulja
- 1 fildžan mlijeka
- 6-7 žlica brašna
Za crno:
- 4 fildžana šećera
- 1 fildžan ulja
- 1 fildžan mlijeka
- 1,5 velika žlica kakaa ili pola čokolade za kuhanje
- 5-6 žlica brašna
Opis pripreme:
Prvo bijelo:
Stavimo šećer, ulje i mlijeko na šporet da provre i da malo vrije minut dva skinemo sa šporeta dodamo brašno i brzo izmješamo ručno da nema grudvica i izlijemo u tepsiju malo omanju zavisi kakvu debljinu želite.
Onda crno:
isto tako stavimo mlijeko,ulje i šećer i na šporet da provrije i da vrije minut dva skinemo dodamo čokoladu ili kakao sta hoćete (ali ljepša je čokolada) onda dodamo brašno izmješamo brzo da nema grudvica i izlijemo preko bjelog i ostavimo u frižider da se ohladi izrežemo na kockice kao baklavu i jedemo.
ILI AKO IMATE MLIJEKO U PRAHU LJEPSE JE DODAVATI UMJESTO BRAŠNA.