Ledene cigle

recepti_bez_slike
Za bjelo: 4 fildžana šećera 1 fildžan ulja 1 fildžan mlijeka 6-7 žlica brašna Za crno: 4 fildžana šećera 1 fildžan ulja 1 fildžan mlijeka 1,5 velika žlica kakaa ili pola čokolade za kuhanje 5-6 žlica brašna Opis pripreme: Prvo bijelo: Stavimo šećer, ulje i mlijeko na šporet da provre i da malo vrije minut dva skinemo sa šporeta dodamo brašno i brzo izmješamo ručno da nema grudvica i izlijemo u tepsiju malo omanju zavisi kakvu debljinu želite. Onda crno: isto tako stavimo mlijeko,ulje i šećer i na šporet da provrije i da vrije minut dva skinemo dodamo čokoladu ili kakao sta hoćete (ali ljepša je čokolada) onda dodamo brašno izmješamo brzo da nema grudvica i izlijemo preko bjelog i ostavimo u frižider da se ohladi izrežemo na kockice kao baklavu i jedemo. ILI AKO IMATE MLIJEKO U PRAHU LJEPSE JE DODAVATI UMJESTO BRAŠNA.  Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept Prosjek: 4.3 (+3)

Potrebni sastojci i količine:

Za bjelo:

  • 4 fildžana šećera
  • 1 fildžan ulja
  • 1 fildžan mlijeka
  • 6-7 žlica brašna

Za crno:

  • 4 fildžana šećera
  • 1 fildžan ulja
  • 1 fildžan mlijeka
  • 1,5 velika žlica kakaa ili pola čokolade za kuhanje
  • 5-6 žlica brašna

Opis pripreme:

Prvo bijelo:

Stavimo šećer, ulje i mlijeko na šporet da provre i da malo vrije minut dva skinemo sa šporeta dodamo brašno i brzo izmješamo ručno da nema grudvica i izlijemo u tepsiju malo omanju zavisi kakvu debljinu želite.

Onda crno:

isto tako stavimo mlijeko,ulje i šećer i na šporet da provrije i da vrije minut dva skinemo dodamo čokoladu ili kakao sta hoćete (ali ljepša je čokolada) onda dodamo brašno izmješamo brzo da nema grudvica i izlijemo preko bjelog i ostavimo u frižider da se ohladi izrežemo na kockice kao baklavu i jedemo.

ILI AKO IMATE MLIJEKO U PRAHU LJEPSE JE DODAVATI UMJESTO BRAŠNA. 

Prosjek: 4.3 (+3)
Dodajte komentar ili napišite mišljenje (kliknite)

Razmjenite ideje

recept

Što kuhate za ručak

Luce ima prijedlog: došla sam po ideju za sutra. Vjerojatno ću frigat ribu...
recept

kozice

Bonkulo ima prijedlog: - kozice "pod limun": Očistiti repove kozica i...
recept

Kako napraviti tijesto za pizzu

mamica ima prijedlog: Pa stavi svega puta tri i pokušaj nahraniti šestero...

I ovo trebate pogledati:

Kinder pingvinić - PROČITAJTE Rolat od mrkve - PROČITAJTE Ledene kocke - PROČITAJTE Milk šnita - PROČITAJTE Prevrnuti kolač od jabuka - PROČITAJTE