Lazanje sa gljivama

Autor: Lea N   (palac x 23344) |moji recepti

0
Perite ruke!

Prije početka pripreme hrane obavezno operite ruke ruke, uzmite čisto suđe, a ruke, odjeću, radnu površinu i prostoriju u kojoj pripremate hranu ili jedete možete poprskati sprejom poput Eliksir St. Rocha (koji sadrži 14 eteričnih ulja i štiti vas prirodnim putem).

Čuvjate zdravlje!

recepti_bez_slike
9 listova lazanja 400g gauda sir 500g šampinjona muškantni oraščić sol, papar, vegeta, luk crno vino bešamel umak Priprema: U lonac na vrelo ulje stavimo luk i kratko prodinstamo, šampinjone izrežemo na komadiće i dodamo u lonac, kuhačom miješamo dok se upije voda koju su gljive pustile. Zatim dodamo malo muškantnog oraščića, soli, papra i žličicu vegete, kuhamo 15min i pred kraj ulijemo 1dcl crnog vina, još kuhamo 5 min. Lazanje stavimo u vrelu vodu na 2-3 minute, izvadimo ih i ocijedimo na suhoj krpi. Bešamel priprema: 5dkg masla otopimo na tavi, dodamo žlicu brašna ,1 dcl mlijeka,malo muškantnog oraščića i miješamo da ne zagori dok se masa ne zgusne. Slažemo prvo bešamel umak, lazanje, šampinjoni, naribani sir, pa još jednom bešamel umak, lazanje, šampinjoni, naribani sir, bešamel umak lazanje i ponovno sir. Peći na 180 C pola sata, u unaprijed zagrijanoj pećnici. Dobar tek!   Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept No votes yet

Sastojci:

  • 9 listova lazanja
  • 400g gauda sir
  • 500g šampinjona
  • muškantni oraščić
  • sol, papar, vegeta,
  • luk
  • crno vino
  • bešamel umak

Priprema:

U lonac na vrelo ulje stavimo luk i kratko prodinstamo, šampinjone izrežemo na komadiće i dodamo u lonac, kuhačom miješamo dok se upije voda koju su gljive pustile. Zatim dodamo malo muškantnog oraščića, soli, papra i žličicu vegete, kuhamo 15min i pred kraj ulijemo 1dcl crnog vina, još kuhamo 5 min.
Lazanje stavimo u vrelu vodu na 2-3 minute, izvadimo ih i ocijedimo na suhoj krpi.
Bešamel priprema:
5dkg masla otopimo na tavi, dodamo žlicu brašna ,1 dcl mlijeka,malo muškantnog oraščića i miješamo da ne zagori dok se masa ne zgusne.
Slažemo prvo bešamel umak, lazanje, šampinjoni, naribani sir, pa još jednom bešamel umak, lazanje, šampinjoni, naribani sir, bešamel umak lazanje i ponovno sir.
Peći na 180 C pola sata, u unaprijed zagrijanoj pećnici.
Dobar tek!
 

No votes yet
Dodajte komentar ili napišite mišljenje (kliknite)

I ovo trebate pogledati:

Njoki od bundeve - PROČITAJTE Lasagne - PROČITAJTE Bijeli umak od kiselog vrhnja - PROČITAJTE Pisanica Zakmardy - PROČITAJTE Kolač od 6 čaša - PROČITAJTE