Lazanje s mesom
Sastojci:
- 40 dag lazanja
- 40 dag mljevenog miješanog mesa
- 1 glavica luka
- 1 češanj češnjaka
- 2 žlice pirea od rajčice
- 1/2 dl crnog vina
- 1 lovorov list
- prstohvat ružmarina
- 2 grančice peršinovog lista
- ulje, vegeta, papar, sol
Za umak
- 4 dl mlijeka
- 2 žlice brašna
- 2 žumanca
- 4 žlice naribanog parmezana
- malo muškatnog oraščića
- maslac, sol
postupak pripreme:
Na zagrijanom ulju popržite nasjeckani luk, dodajte mljeveno meso, posolite, popaprite i pospite vegetom pa pirjajte da meso omekša. Tada dodajte nasjeckan peršin, lovor, ružmarin, pire od rajčice i vino i sve zajedno pirjajte kratko vrijeme. U drugoj posudi pripravite umak: na rastopljenom maslacu popržite brašno, zatim ga zalijte hladnim mlijekom, posolite i kuhajte do gustoće umaka. Ohladite pa umiješajte žumanca i 1 žlicu parmezana. Lazanje skuhajte u dosta posoljene kipuće vode, ali ne do kraja pa ocijedite. Zatim u prikladnu namašćenu posudu poslažite u slojevima lazanje, meso i umak. Odozgo po umaku pospite ostatak parmezana. Stavite u zagrijanu pećnicu i zapecite oko 30 minuta. Poslužite uz zelenu salatu.
- Vrijeme pripreme: 2 sata
- Vaše oznake (tagovi): lovor / brašno / lovorov list / luk / maslac / meso / mljeveno meso / papar / peršin / ružmarin / ulje / vino
- Sastojci: brašno / crno vino / jaja / lovorov list / luk / maslac / meso / mljeveno meso / muškatni oraščić / papar / peršin / ružmarin / ulje / vegeta
super