Lazanje s mesom

Sastojci:
- 40 dag lazanja
- 40 dag mljevenog miješanog mesa
- 1 glavica luka
- 1 češanj češnjaka
- 2 žlice pirea od rajčice
- 1/2 dl crnog vina
- 1 lovorov list
- prstohvat ružmarina
- 2 grančice peršinovog lista
- ulje, vegeta, papar, sol
Za umak
- 4 dl mlijeka
- 2 žlice brašna
- 2 žumanca
- 4 žlice naribanog parmezana
- malo muškatnog oraščića
- maslac, sol
postupak pripreme:
Na zagrijanom ulju popržite nasjeckani luk, dodajte mljeveno meso, posolite, popaprite i pospite vegetom pa pirjajte da meso omekša. Tada dodajte nasjeckan peršin, lovor, ružmarin, pire od rajčice i vino i sve zajedno pirjajte kratko vrijeme. U drugoj posudi pripravite umak: na rastopljenom maslacu popržite brašno, zatim ga zalijte hladnim mlijekom, posolite i kuhajte do gustoće umaka. Ohladite pa umiješajte žumanca i 1 žlicu parmezana. Lazanje skuhajte u dosta posoljene kipuće vode, ali ne do kraja pa ocijedite. Zatim u prikladnu namašćenu posudu poslažite u slojevima lazanje, meso i umak. Odozgo po umaku pospite ostatak parmezana. Stavite u zagrijanu pećnicu i zapecite oko 30 minuta. Poslužite uz zelenu salatu.
- Vrijeme pripreme: 2 sata
- Vaše oznake (tagovi): lovor / brašno / lovorov list / luk / maslac / meso / mljeveno meso / papar / peršin / ružmarin / ulje / vino
- Sastojci: brašno / crno vino / jaja / lovorov list / luk / maslac / meso / mljeveno meso / muškatni oraščić / papar / peršin / ružmarin / ulje / vegeta







Fritule s jogurtomJedan od brojnih recepata je i ovaj s jogurtom.
Recepti smo dobili od restorana Sabbia u Crikvenici...
Bučnica i recept za...Nadjev
60 dkg buče (tikve)
30 dkg svježeg sira
4 jaja
2 žlice kiselog vrhnja
soli po ukusu...
Orah kockeZa biskvit
25 dkg mljevenih oraha
4 jaja
20 dkg šećera u prahu
15 dkg maslaca
4 dkg bra...
Pečena hobotnica s...Naša inačica popularne hobotnice pod pekom praktičnija receptura za pripravu kod kuće kojom...
Pečeni buncekSastojci
buncek (dimljena svinjska koljenica) – za četiri osobe morao bi biti težak oko 1 kg...
Domaće krvaviceZa 5 kg smjese trebat će vam:
2-3 svinjske glave
1 kg svinjskih pluća
1 kg svinjskih jezika
1/2 kg...
BajaderaSastojci za bajaderu:
800 g šećera
1/2 litre vode
250 g maslaca
300 g oraha
300 g mljevenih...
Mak kockeSastojci
7 jaja
250 g mljevenog maka
250 g kristal šećera
150 g maslaca
1 šalica (35...
Međimurska gibanicaSvi sastojci potrebni za međimursku gibanicu
1/2 kg listova za savijaču
Nadjev od maka
20 dkg...
IšleriZa tijesto
15 dkg kristal šećera
15 dkg oraha (lješnjaka ili badema)
30 dkg maslaca...
super