Lazanje s mesom

recepti_bez_slike
40 dag lazanja 40 dag mljevenog miješanog mesa 1 glavica luka 1 češanj češnjaka 2 žlice pirea od rajčice 1/2 dl crnog vina 1 lovorov list prstohvat ružmarina 2 grančice peršinovog lista ulje, vegeta, papar, sol Za umak 4 dl mlijeka 2 žlice brašna 2 žumanca 4 žlice naribanog parmezana malo muškatnog oraščića maslac, sol postupak pripreme: Na zagrijanom ulju popržite nasjeckani luk, dodajte mljeveno meso, posolite, popaprite i pospite vegetom pa pirjajte da meso omekša. Tada dodajte nasjeckan peršin, lovor, ružmarin, pire od rajčice i vino i sve zajedno pirjajte kratko vrijeme. U drugoj posudi pripravite umak: na rastopljenom maslacu popržite brašno, zatim ga zalijte hladnim mlijekom, posolite i kuhajte do gustoće umaka. Ohladite pa umiješajte žumanca i 1 žlicu parmezana. Lazanje skuhajte u dosta posoljene kipuće vode, ali ne do kraja pa ocijedite. Zatim u prikladnu namašćenu posudu poslažite u slojevima lazanje, meso i umak. Odozgo po umaku pospite ostatak parmezana. Stavite u zagrijanu pećnicu i zapecite oko 30 minuta. Poslužite uz zelenu salatu. Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept Prosjek: 5 (+2)
Prepišite, isprintajte ovaj recept za lazanje, pripremite posude, namirnice i na posao. :)

Sastojci:

  • 40 dag lazanja
  • 40 dag mljevenog miješanog mesa
  • 1 glavica luka
  • 1 češanj češnjaka
  • 2 žlice pirea od rajčice
  • 1/2 dl crnog vina
  • 1 lovorov list
  • prstohvat ružmarina
  • 2 grančice peršinovog lista
  • ulje, vegeta, papar, sol

Za umak

  • 4 dl mlijeka
  • 2 žlice brašna
  • 2 žumanca
  • 4 žlice naribanog parmezana
  • malo muškatnog oraščića
  • maslac, sol

postupak pripreme:

Na zagrijanom ulju popržite nasjeckani luk, dodajte mljeveno meso, posolite, popaprite i pospite vegetom pa pirjajte da meso omekša. Tada dodajte nasjeckan peršin, lovor, ružmarin, pire od rajčice i vino i sve zajedno pirjajte kratko vrijeme. U drugoj posudi pripravite umak: na rastopljenom maslacu popržite brašno, zatim ga zalijte hladnim mlijekom, posolite i kuhajte do gustoće umaka. Ohladite pa umiješajte žumanca i 1 žlicu parmezana. Lazanje skuhajte u dosta posoljene kipuće vode, ali ne do kraja pa ocijedite. Zatim u prikladnu namašćenu posudu poslažite u slojevima lazanje, meso i umak. Odozgo po umaku pospite ostatak parmezana. Stavite u zagrijanu pećnicu i zapecite oko 30 minuta. Poslužite uz zelenu salatu.

Prosjek: 5 (+2)
Dodajte komentar ili napišite mišljenje (kliknite)
1
Slika korisnika Nepoznati korisnik's

super