Lagani voćni kolač

recepti_bez_slike
3 jaja  3 žlice šećera  3 žlice brašna  malo praška za pecivo  Nadjev  malo pekmeza od jagoda  1/2 kg jagoda  3 banane  Krema  2 šlag kreme od jagoda  3 dl mlijeka  1/2 l slatkog vrhnja  Priprema: Od jaja, šećera i brašna napravite običan biskvit i ispecite ga na namaštenom pobrašnjenom limu. Kad se ohladi premažite biskvit u limu pekmezom i po njemu rasporedite voće. Ljeti i u proljeće uzmite jagode i banane, a zimi banane i kivi. Na voće stavite izrađenu šlag kremu od jagoda, a na kremu istučeno slatko vrhnje. Stavite zajedno s limom u hladionik da se dobro ohladi. Prije posluživanja narežite i ukrasite voćem kolač, i to još u limu, i neposredno prije posluživanja iznesite na stol.  Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept Prosjek: 3.3 (+4)
Ovaj kolač u našem domu nestane u roku od 24 sata i jedini je kolač s kojim nismo imali problema kako ga se riješiti. Lagan, ukusan, a o vašim afinitetima ovisi koje ćete kombinacije voća koristiti.

Biskvit 

  • 3 jaja 
  • 3 žlice šećera 
  • 3 žlice brašna 
  • malo praška za pecivo 

Nadjev 

  • malo pekmeza od jagoda 
  • 1/2 kg jagoda 
  • 3 banane 

Krema 

  • 2 šlag kreme od jagoda 
  • 3 dl mlijeka 
  • 1/2 l slatkog vrhnja 

Priprema:

Od jaja, šećera i brašna napravite običan biskvit i ispecite ga na namaštenom pobrašnjenom limu. Kad se ohladi premažite biskvit u limu pekmezom i po njemu rasporedite voće. Ljeti i u proljeće uzmite jagode i banane, a zimi banane i kivi. Na voće stavite izrađenu šlag kremu od jagoda, a na kremu istučeno slatko vrhnje. Stavite zajedno s limom u hladionik da se dobro ohladi. Prije posluživanja narežite i ukrasite voćem kolač, i to još u limu, i neposredno prije posluživanja iznesite na stol. 

Prosjek: 3.3 (+4)
Dodajte komentar ili napišite mišljenje (kliknite)
1
Slika korisnika Lada's

Ovaj kolač radim od svakakvog voća, mogu ići ribizli, višnje, trešnje, uglavnom bobičasto voće nama više odgovara.

pusa svim kuharicama

Lada

Razmjenite ideje

recept

kozice

Bonkulo ima prijedlog: - kozice "pod limun": Očistiti repove kozica i...
recept

Što kuhate za ručak

Luce ima prijedlog: došla sam po ideju za sutra. Vjerojatno ću frigat ribu...
recept

Kako napraviti tijesto za pizzu

mamica ima prijedlog: Pa stavi svega puta tri i pokušaj nahraniti šestero...

I ovo trebate pogledati:

Izmišljeni kolač sa bananom i sirom - PROČITAJTE Torta od jagoda - PROČITAJTE Rajski kolač iliti jogurtica - PROČITAJTE Tortice s jagodama - PROČITAJTE Torta od jagoda - PROČITAJTE