Kućni prijatelj

Autor: Sara   (palac x 12244) |moji recepti

0
recepti_bez_slike
2 jaja  15 dag šećera  20 dag brašna  1/2 male žličice praška za pecivo 7 dag oraha  7 dag grožđica  7 dag čokolade  2 dag margarina  limunova korica  priprema: Cijela jaja i šećer dobro izmiješajte, zatim dodajte brašno s praškom za pecivo, orahe i čokoladu izrezanu na komadiće, grožđice, te sve umiješajte u tijesto. Polutvrdo tijesto koje ste dobili ostavite 1-2 sata stajati. Na namazan lim za pečenje stavljajte tijesto žlicom i oblikujte odmah štručice široke 5-6 cm, dugačke kao lim za pečenje. S malim razmakom stavite jednu do druge i pecite oko 15-20 minuta na temperaturi od 200- 220°C. Nakon toga ih izvadite na dasku i režite od njih poprijeko ili malo ukoso štapiće široke oko 1 cm. Kad odstoje 4-5 dana vrlo su ukusni kao sitno pecivo. Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept Prosjek: 3 (+3)

Sastojci:

  • 2 jaja 
  • 15 dag šećera 
  • 20 dag brašna 
  • 1/2 male žličice praška za pecivo
  • 7 dag oraha 
  • 7 dag grožđica 
  • 7 dag čokolade 
  • 2 dag margarina 
  • limunova korica 

priprema:

Cijela jaja i šećer dobro izmiješajte, zatim dodajte brašno s praškom za pecivo, orahe i čokoladu izrezanu na komadiće, grožđice, te sve umiješajte u tijesto. Polutvrdo tijesto koje ste dobili ostavite 1-2 sata stajati. Na namazan lim za pečenje stavljajte tijesto žlicom i oblikujte odmah štručice široke 5-6 cm, dugačke kao lim za pečenje. S malim razmakom stavite jednu do druge i pecite oko 15-20 minuta na temperaturi od 200- 220°C. Nakon toga ih izvadite na dasku i režite od njih poprijeko ili malo ukoso štapiće široke oko 1 cm. Kad odstoje 4-5 dana vrlo su ukusni kao sitno pecivo.

Prosjek: 3 (+3)
Dodajte komentar ili napišite mišljenje (kliknite)