Kruške o porto vinu

Autor: Viška   (palac x 12465) |moji recepti

0
recepti_bez_slike
8 malih sočnih krušaka (vilijamovki)  1/8 l porta  1/2 l dobrog vina ružice  15 dag šećera  1 mala čajna žličica papra u zrnu  2 klinčića  priprema: Kruške ogulite i posebnim nožićem izvadite sredinu, pazeći da kruške ostanu cijele. Porto, ružicu i šećer, zajedno sa zrncima papra i klinčićem stavite u posudu, pa zagrijte do vrenja. U vino poslažite kruške, tako da budu prekrivene tekućinom. Na srednjoj temperaturi kruške lagano više pirjajte nego kuhajte, da malo omekšaju. Ostavite kruške u vinu da se hlade. Ohlađene pažljivo izvadite, razrežite na polovice i poslažite na tanjur za posluživanje. Vino ukuhajte na polovinu, procijedite, pa prelijte kruške. Dobro ohladite pa poslužite same ili uz sladoled od vanilije.  Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept Prosjek: 4 (+445)
Kralj vina - porto, pretvara kruške ne samo u poslasticu izvanredna okusa, nego i oku ugodan desert, koji se može držati u hladnjaku nekoliko dana, a ostati predivna okusa

Sastojci 

  • 8 malih sočnih krušaka (vilijamovki) 
  • 1/8 l porta 
  • 1/2 l dobrog vina ružice 
  • 15 dag šećera 
  • 1 mala čajna žličica papra u zrnu 
  • 2 klinčića 

priprema:

Kruške ogulite i posebnim nožićem izvadite sredinu, pazeći da kruške ostanu cijele. Porto, ružicu i šećer, zajedno sa zrncima papra i klinčićem stavite u posudu, pa zagrijte do vrenja. U vino poslažite kruške, tako da budu prekrivene tekućinom. Na srednjoj temperaturi kruške lagano više pirjajte nego kuhajte, da malo omekšaju. Ostavite kruške u vinu da se hlade. Ohlađene pažljivo izvadite, razrežite na polovice i poslažite na tanjur za posluživanje. Vino ukuhajte na polovinu, procijedite, pa prelijte kruške. Dobro ohladite pa poslužite same ili uz sladoled od vanilije. 

Prosjek: 4 (+445)
Dodajte komentar ili napišite mišljenje (kliknite)