Crikveniški štrudel
Sastojci (za 10 do 12 komada):
- Lisnato tijesto 1 kg
- Jabuke 1 kg
- Kruške 500 g
- Šljive (svježe ili iz kompota) 500 g
- Grožđice 100 g
- Suhe smokve 100 g
- Nasjeckani orasi 100 g
- Cimet
- Vanilin šećer
- Rum
- Korica od limuna
- Šećer 100 g
- Jaja 3 kom.
Način pripreme:
Lisnato tijesto razvaljati i razrezati na 3 savijače debljine 3-4 mm. Na sredinu svake savijače staviti nadjev, krajeve namazati razmućenim jajetom, preklopiti i staviti na lim za pečenje. Cijelu savijaču premazati jajima, izbosti vilicom i peći na 200 stupnjeva. Nadjev: Jabuke, kruške i šljive očistiti, nasjeckati na sitne kockice, dodati grožđice natopljene u rum, nasjeckane smokve i orahe. Začiniti cimetom, vanilin šećerom, koricom od limuna i šećerom.
- Vaše oznake (tagovi): kolači i slastice
- Sastojci: cimet / grožđice / jabuke / jaja / korica od limuna / kruške / lisnato tijesto / orasi / rum / šećer / šljive / smokve








SarmaZa sarmu ćete trebati nabaviti slijedeće sastojke:
glavicu kiselog kupusa
0,5 kg ribanog kiselog...
Domaće krvaviceDakle, nabavite li sve potrebne sastojke, pokušajte sami. Ne bi trebalo biti teško....
LondonericeZa londonerice će vam trebati...
Sastojci za tijesto
3 žutanjka
30 dkg brašna
18 dkg...
Domaće krvaviceZa 5 kg smjese trebat će vam:
2-3 svinjske glave
1 kg svinjskih pluća
1 kg svinjskih jezika
1/2 kg...
Pečeni buncekSastojci
buncek (dimljena svinjska koljenica) – za četiri osobe morao bi biti težak oko 1 kg...
Lovačke knedlePriprema
1/2 kg mlječnog kruha
izrezati na kockice i malo popržiti na masti
1/2 l mlijeka...
BajaderaSastojci za bajaderu:
800 g šećera
1/2 litre vode
250 g maslaca
300 g oraha
300 g mljevenih...
Mak kockeSastojci
7 jaja
250 g mljevenog maka
250 g kristal šećera
150 g maslaca
1 šalica (35...
Francuska salataNaravno, i u ostalim prilikama s ovom francuskom salatom ćete salatom pokupiti pohvale svih...
Međimurska gibanicaSvi sastojci potrebni za međimursku gibanicu
1/2 kg listova za savijaču
Nadjev od maka
20 dkg...