Krema od vanilije sa želatinom

recepti_bez_slike
pola litre mlijeka 5 dkg brašna ili maidine 2 dl slatkog vrhnja 15 dkg šećera 3 lista želatine vanilija voda Postupak pripreme Najprije pristavite mlijeko s vanilijom da zavrije U izmiješane žumanjke, šećer i brašno, polako dodajte mlijeko, pa kad je dobro izmiješano,  smjesu tucite ponovo na vatri dok ne zavrije.  Zatim skinite s vatre te dalje tucite dok se ne ohladi. Kad se krema ohladi, izmiješajte s tučenim slatkim vrhnjem i dodajte želatinu koju otopite u malo mlake vode. Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept Prosjek: 3.5 (+2)

Sastojci

  • pola litre mlijeka
  • 5 dkg brašna ili maidine
  • 2 dl slatkog vrhnja
  • 15 dkg šećera
  • 3 lista želatine
  • vanilija
  • voda

Postupak pripreme

Najprije pristavite mlijeko s vanilijom da zavrije U izmiješane žumanjke, šećer i brašno, polako dodajte mlijeko, pa kad je dobro izmiješano,  smjesu tucite ponovo na vatri dok ne zavrije.  Zatim skinite s vatre te dalje tucite dok se ne ohladi. Kad se krema ohladi, izmiješajte s tučenim slatkim vrhnjem i dodajte želatinu koju otopite u malo mlake vode.

Prosjek: 3.5 (+2)
Dodajte komentar ili napišite mišljenje (kliknite)

Razmjenite ideje

recept

kozice

Bonkulo ima prijedlog: - kozice "pod limun": Očistiti repove kozica i...
recept

Što kuhate za ručak

Luce ima prijedlog: došla sam po ideju za sutra. Vjerojatno ću frigat ribu...
recept

Kako napraviti tijesto za pizzu

mamica ima prijedlog: Pa stavi svega puta tri i pokušaj nahraniti šestero...

I ovo trebate pogledati:

Doboš torta - PROČITAJTE Vanilija kocke s jagodama - PROČITAJTE Piramida kolač s piškotima - PROČITAJTE Jagodasto kremasta torta - PROČITAJTE Puding - PROČITAJTE