Krema od vanilije

recepti_bez_slike
6 žumanjka 3 dl slatkog vrhnja 3 dl mlijeka 3 lista želatine Jedan štapić vanilije 10 dkg šećera Postupak pripreme Žurnanjke i šećer izmješajte, pa u tu smjesu utucite kipuće mlijeko, dodajte vaniliju i tucite smjesu na vatri dok ne zavrije Kad maknete s vatre, dalje tucite sve dok se ne ohladi. U ovu smjesu dodajte tučeno slatko vrhnje i otopljenu želatinu. Kremu stavite u oblik i onda 2 sata na led. Nakon toga istresite ju iz oblika i ukrasite tučenim, ošećerenim slat kim vrhnjem. Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept Prosjek: 4 (+400)

Sastojci

  • 6 žumanjka
  • 3 dl slatkog vrhnja
  • 3 dl mlijeka
  • 3 lista želatine
  • Jedan štapić vanilije
  • 10 dkg šećera

Postupak pripreme

Žurnanjke i šećer izmješajte, pa u tu smjesu utucite kipuće mlijeko, dodajte vaniliju i tucite smjesu na vatri dok ne zavrije Kad maknete s vatre, dalje tucite sve dok se ne ohladi. U ovu smjesu dodajte tučeno slatko vrhnje i otopljenu želatinu. Kremu stavite u oblik i onda 2 sata na led. Nakon toga istresite ju iz oblika i ukrasite tučenim, ošećerenim slat kim vrhnjem.

Prosjek: 4 (+400)
Dodajte komentar ili napišite mišljenje (kliknite)

Razmjenite ideje

recept

kozice

Bonkulo ima prijedlog: - kozice "pod limun": Očistiti repove kozica i...
recept

Što kuhate za ručak

Luce ima prijedlog: došla sam po ideju za sutra. Vjerojatno ću frigat ribu...
recept

Kako napraviti tijesto za pizzu

mamica ima prijedlog: Pa stavi svega puta tri i pokušaj nahraniti šestero...

I ovo trebate pogledati:

Sladoledna torta s Oreo keksićima - PROČITAJTE Vanilija kocke s jagodama - PROČITAJTE Torta della nona - PROČITAJTE Sladoled kolač - PROČITAJTE Švarcvald torta - PROČITAJTE