Krem sladoled - osnovni recept

Autor: mamica   (palac x 25929) |moji recepti

0
recepti_bez_slike
Želite napraviti sladoled kod kuće? Evo savjeta kako napraviti sladoled od kreme za okuse vanilije, koji je i osnovni okus, pa kave, čokolade, oraha, badema, lješnjaka itd

Pod krem sladoledom podrazumijevamo smrznutu smjesu od kreme, kojoj su temeljne namirnice jaja i mlijeko. Upravo tako kao i smjesa za kreme, mora se i smjesa za sladoled najprije na vatri tući, ohladiti i ohlađena stavljati u stroj da se smrzne. Pri pravljenju ovog sladoleda treba paziti da se krema predugo ne kuha, jer, što je krema rjeđa, sladoled je bolji. Kremu treba maknuti s vatre onda kad ona prekrije kuhaču koju smo iz kreme izvadili i kad se zamijete nabori na kuhači pošto smo malo puhnuli. Čim maknemo kremu s vatre, procijedimo je kroz sito i ostavimo da se u drugoj posudi posve ohladi.

Temeljna smjesa za pravljenje svih sladoleda ove vrste jest krema od vanilije, jer se od ove temeljne smjese može lako prirediti krema od kave, čokolade, oraha, badema, lješnjaka itd. Prema tome koju smo kremu upotrijebili dobijemo odgovarajuću vrstu sladoleda, dakle, možemo prirediti sladoled od vanilije, kave, čokolade, oraha, lješnjaka itd.

Za pravljenje ovih sladoleda vrlo je važno da su jaja posve svježa, jer sladoledi priređeni od jaja koja su bila u vapnu nemaju dobar tek.

Sve vrste sladoleda serviraju se u komadima koji se posebnom žlicom vade iz stroja, a po veličini žlice mogu se odrediti porcije. Sladoled se može servirati i u čašama, pa se ovako servirani sladoled stručno naziva »coupe«. Coupe može biti samo od jedne vrste sladoleda ili je više vrsta sladoleda izmiješano u jednoj čaši. Prema vrstama sladoleda i različitim kombinacijama dobijemo i različite vrste »coupes-a« koji su poznati i pod različitim imenima.  

Prosjek: 1 (+2)
Dodajte komentar ili napišite mišljenje (kliknite)