Banane s čokoladom

Autor: LanaM   (palac x 35727) |moji recepti

0
4 zrele i tvrde banane 30 g maslaca 1 čašica voćne rakije 50 g šećera 30 g čokolade za kuhanje 1 žlica listića badema 4 kuglice sladoleda od vanilije Priprema: Kratko popržiti bademe na suhoj tavi da se intenzivira okus. Oguljene banane uzdužno razrezati na polovice. Grubo naribati čokoladu i ostaviti je na stranu. Otopiti maslac u woku (ili dubljoj teflon tavi), dodati šećer i grijati na srednje jakoj vatri dok se sav šećer ne otopi i smjesa postane jednolična pa dodati banane i pržiti ih na obje strane otprilike 4 minute. Dodati rakiju i lagano miješati (ili još bolje protresti) tavu dok rakija ne ispari i na kraju posuti prženim bademima. Na kraju dodati krupno naribanu čokoladu i brzo promiješati (ili opet još bolje protresti tavu) dok se čokolada ne otopi, pa maknuti s vatre i raspodijeliti banane i čokoladni umak koji je ostao u tavi na četiri tanjura za serviranje deserta i svakom desertu dodati jednu kuglicu sladoleda od vanilije. Poslužiti odmah.   Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept Prosjek: 3.5 (+2)
Banane s čokoladom

Sastojci:

4 zrele i tvrde banane
30 g maslaca
1 čašica voćne rakije
50 g šećera
30 g čokolade za kuhanje
1 žlica listića badema
4 kuglice sladoleda od vanilije

Priprema:

Kratko popržiti bademe na suhoj tavi da se intenzivira okus.

Oguljene banane uzdužno razrezati na polovice. Grubo naribati čokoladu i ostaviti je na stranu.

Otopiti maslac u woku (ili dubljoj teflon tavi), dodati šećer i grijati na srednje jakoj vatri dok se sav šećer ne otopi i smjesa postane jednolična pa dodati banane i pržiti ih na obje strane otprilike 4 minute.

Dodati rakiju i lagano miješati (ili još bolje protresti) tavu dok rakija ne ispari i na kraju posuti prženim bademima. Na kraju dodati krupno naribanu čokoladu i brzo promiješati (ili opet još bolje protresti tavu) dok se čokolada ne otopi, pa maknuti s vatre i raspodijeliti banane i čokoladni umak koji je ostao u tavi na četiri tanjura za serviranje deserta i svakom desertu dodati jednu kuglicu sladoleda od vanilije. Poslužiti odmah.
 

Prosjek: 3.5 (+2)
Dodajte komentar ili napišite mišljenje (kliknite)