Kolači od sira

recepti_bez_slike
25 dag brašna  25 dag margarina  25 dag svježeg sira  10 dag džema od marelica  15 dag šećera u prahu  1 vanilin-šećer  Priprema: Margarin dobro izmrvite s brašnom, dodajte propasirani sir i umijesite tijesto koje mora odstajati 1/2 sata na hladnom mjestu. Zatim tijesto razvaljajte u veći kvadrat i izrežite ga u kvadratiće veličine 6 x 6 cm. U sredinu svakog kvadratića stavite marmeladu i slažite razne oblike, presavijajući krajeve kvadratića. Stavite peći u namazan lim za pečenje na temperaturu od 200°C oko 20 minuta. Pečene kolačiće još vruće uvaljajte u šećer pomiješan s vanilin-šećerom. Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept Prosjek: 4 (+908)
Sir je jedna od omiljenih namirnica, i za slatka i za slana jela. Nudim vam jednu varijantu kolača od sira, neku vrstu kiflica od tijesta napravljenog sa sirom, a vi možete to tijesto zavijati na načine kako vama odgovara. Važno je da ih napunite džemom.

Za ovaj kolač od sira trebat će vam...

Sastojci:

  • 25 dag brašna 
  • 25 dag margarina 
  • 25 dag svježeg sira 
  • 10 dag džema od marelica 
  • 15 dag šećera u prahu 
  • 1 vanilin-šećer 

Priprema:

Margarin dobro izmrvite s brašnom, dodajte propasirani sir i umijesite tijesto koje mora odstajati 1/2 sata na hladnom mjestu. Zatim tijesto razvaljajte u veći kvadrat i izrežite ga u kvadratiće veličine 6 x 6 cm. U sredinu svakog kvadratića stavite marmeladu i slažite razne oblike, presavijajući krajeve kvadratića. Stavite peći u namazan lim za pečenje na temperaturu od 200°C oko 20 minuta. Pečene kolačiće još vruće uvaljajte u šećer pomiješan s vanilin-šećerom.

Prosjek: 4 (+908)
Dodajte komentar ili napišite mišljenje (kliknite)