Kivi-ananas ploške

recepti_bez_slike
Tijesto  6 jaja  6 žlica šećera  6 žlica brašna  2 žlice kakaa  1/2 praška za pecivo  Nadjev 7 očišćenih i narezanih kivija 1 konzerva ananasa od 850 g 2 žlice ruma 1 kutija parfe kreme (čokoladne) 2 vrećice šlag pjene priprema: Žumanjke i šećer pjenasto izradite, dodajte brašno, kakao, prašak za pecivo i snijeg od bjelanjaka. Tijesto ispecite u namaštenom i pobrašnjenom limu na 180 - 190 stupnjeva. Ostavite u limu da se ohladi. Kolutiće ananasa i ploške kivija složite na hladan biskvit poškropljen s dvije žlice ruma i malo soka od ananasa. Parfe kremu istucite prema uputi na kutiji i stavite na voće. Neka se dobro stisne u hladnjaku. Ohlađeni kolač premažite tučenom šlag pjenom i ukrasite ploškama kivija.  Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept Prosjek: 4 (+2)

sastojci:

Tijesto 

  • 6 jaja 
  • 6 žlica šećera 
  • 6 žlica brašna 
  • 2 žlice kakaa 
  • 1/2 praška za pecivo 

Nadjev

  • 7 očišćenih i narezanih kivija
  • 1 konzerva ananasa od 850 g
  • 2 žlice ruma
  • 1 kutija parfe kreme (čokoladne)
  • 2 vrećice šlag pjene

priprema:

Žumanjke i šećer pjenasto izradite, dodajte brašno, kakao, prašak za pecivo i snijeg od bjelanjaka. Tijesto ispecite u namaštenom i pobrašnjenom limu na 180 - 190 stupnjeva. Ostavite u limu da se ohladi. Kolutiće ananasa i ploške kivija složite na hladan biskvit poškropljen s dvije žlice ruma i malo soka od ananasa. Parfe kremu istucite prema uputi na kutiji i stavite na voće. Neka se dobro stisne u hladnjaku. Ohlađeni kolač premažite tučenom šlag pjenom i ukrasite ploškama kivija. 

Prosjek: 4 (+2)
Dodajte komentar ili napišite mišljenje (kliknite)