Kiselo mlijeko ili jogurt s voćem

Autor: roda   (palac x 3226) |moji recepti

0
recepti_bez_slike
1/4 l jogurta ili kiselog mlijeka  15 dag voća  4 žlice mezge  šećera po potrebi  za ukras:tučeno slatko vrhnje i voće  priprema: Voće se očisti, oguli i usitni ako je potrebno. U mikser se stavi usitnjeno voće i šećer, pa, kad je dobro razmućeno, doda se kiselo mlijeko ili jogurt i još nekoliko sekundi miješa. Zatim se stavi u ohlađene čaše, ukrasi tučen im slatkim vrhnjem i voćem i odmah servira ili ostavi do serviranja u hladnjaku. Bez miksera se najprije tuče pjenjačom jogurt ili kiselo mlijeko sa šećerom, a onda utuče usitnjeno ili pasirano voće i ulije u ohlađene čaše.    Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept Prosjek: 4 (+459)

Sastojci:

  • 1/4 l jogurta ili kiselog mlijeka 
  • 15 dag voća 
  • 4 žlice mezge 
  • šećera po potrebi 

za ukras:tučeno slatko vrhnje i voće 

priprema:

Voće se očisti, oguli i usitni ako je potrebno. U mikser se stavi usitnjeno voće i šećer, pa, kad je dobro razmućeno, doda se kiselo mlijeko ili jogurt i još nekoliko sekundi miješa. Zatim se stavi u ohlađene čaše, ukrasi tučen im slatkim vrhnjem i voćem i odmah servira ili ostavi do serviranja u hladnjaku. Bez miksera se najprije tuče pjenjačom jogurt ili kiselo mlijeko sa šećerom, a onda utuče usitnjeno ili pasirano voće i ulije u ohlađene čaše. 

 

Prosjek: 4 (+459)
Dodajte komentar ili napišite mišljenje (kliknite)

Razmjenite ideje

recept

kozice

Bonkulo ima prijedlog: - kozice "pod limun": Očistiti repove kozica i...
recept

Što kuhate za ručak

Luce ima prijedlog: došla sam po ideju za sutra. Vjerojatno ću frigat ribu...
recept

Kako napraviti tijesto za pizzu

mamica ima prijedlog: Pa stavi svega puta tri i pokušaj nahraniti šestero...

I ovo trebate pogledati:

Torta sa šumskim voćem - PROČITAJTE Vanili mafini sa voćem - PROČITAJTE Mafini - PROČITAJTE Ječmena kaša (krupa) - PROČITAJTE JOGURT TORTA - PROČITAJTE