Kiš od poriluka

Autor: Ana Tomas   (palac x 375) |moji recepti

0
recepti_bez_slike
30 dkg glatkog brašna  ½ dcl ulja umijesit tijesto i stavit ga u frižider,  1 jaje a u međuvremenu pripremit nadjev 2 žlice kiselog vrhnja malo soli Za nadjev: 3 poriluka (mora biti dosta zelenog dijela) cca 20 dkg špeka  5 jaja ½ lit vrhnja za kuhanje 3 žlice vrhnja (nije obavezno) sol i biber Postupak: - Narezani špek lagano popržit i stavit ga na tanjur, na toj masnoći popržit poriluk izrezan na tanke kolutove.  - Izmutit jaja, vrhnja, sol i papar. Ohlađeno tijesto razvaljat debljine cca 0,5 cm, stavit u kalup – obložit i rubove kalupa u visinu cca 3 cm.  Po tijestu stavit prženi špek (ostavit ga malo za „ukras“), na njega stavit prženi poriluk, (ostavit ga malo za „ukras“), i zalit smjesom jaja i vrhnja. Po površini stavit ostatak špeka i poriluka (onog za „ukras) Peći na 180 C oko pola sata. Uz to ide zelena (kristal) salata.   Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept Prosjek: 3.5 (+2)
Moja kćerka i ja tražile smo lagane recepte za ručak i iz nekoliko recepata napravile svoj recept. Pripremam ga svojoj obitelji i svi su oduševljeni.

Za kiš od poriluka i špeka potrebno Vam je

Za tijesto:

  • 30 dkg glatkog brašna 
  • ½ dcl ulja umijesit tijesto i stavit ga u frižider, 
  • 1 jaje a u međuvremenu pripremit nadjev
  • 2 žlice kiselog vrhnja
  • malo soli

Za nadjev:

  • 3 poriluka (mora biti dosta zelenog dijela)
  • cca 20 dkg špeka 
  • 5 jaja
  • ½ lit vrhnja za kuhanje
  • 3 žlice vrhnja (nije obavezno)
  • sol i biber

Postupak:

- Narezani špek lagano popržit i stavit ga na tanjur, na toj masnoći popržit poriluk izrezan na tanke kolutove. 

- Izmutit jaja, vrhnja, sol i papar.

Ohlađeno tijesto razvaljat debljine cca 0,5 cm, stavit u kalup – obložit i rubove kalupa u visinu cca 3 cm. 
Po tijestu stavit prženi špek (ostavit ga malo za „ukras“), na njega stavit prženi poriluk, (ostavit ga malo za „ukras“), i zalit smjesom jaja i vrhnja. Po površini stavit ostatak špeka i poriluka (onog za „ukras)

Peći na 180 C oko pola sata.

Uz to ide zelena (kristal) salata.
 

Prosjek: 3.5 (+2)
Link izvora / potpis autora: ana tomaš
Dodajte komentar ili napišite mišljenje (kliknite)