Kesten šnite

recepti_bez_slike
12 dkg šećera 5 žumanjaka 1 vanilin šećer 15 dkg rastopljene čokolade 15 dkg pasiranih kestena Priprema: Dobro izmiksati šećer, žumanjke i vanilin šećer. Posebno pomiješati čokoladu i kesten te nakon toga izmiksati sa prvim dijelom smjese. Na kraju lagano umiješati snijeg od 5 bjelanjaka. Peći oko 30 minuta na 175 stupnjeva. Kad je pećen, biskvit navlažiti sa 1-1.5 dcl mlijeka i malo ruma. Krema: pola kg pasiranog kestena 10 dkg šećera u prahu 10 dkg razrađenog maslaca malo ruma - po želji i ukusu Priprema: Dobro izmješati i izmiksati ( smjesa je jako gusta i teško se miksa). Kad je gotovo, krema se rasporedi po biskvitu. Glazura: čokoladna ili šlag. Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept Prosjek: 4 (+206)
Vrlo jednostavan recept za ljubitelje kestena.

Biskvit:

  • 12 dkg šećera
  • 5 žumanjaka
  • 1 vanilin šećer
  • 15 dkg rastopljene čokolade
  • 15 dkg pasiranih kestena

Priprema:

Dobro izmiksati šećer, žumanjke i vanilin šećer. Posebno pomiješati čokoladu i kesten te nakon toga izmiksati sa prvim dijelom smjese. Na kraju lagano umiješati snijeg od 5 bjelanjaka.
Peći oko 30 minuta na 175 stupnjeva. Kad je pećen, biskvit navlažiti sa 1-1.5 dcl mlijeka i malo ruma.

Krema:

  • pola kg pasiranog kestena
  • 10 dkg šećera u prahu
  • 10 dkg razrađenog maslaca
  • malo ruma - po želji i ukusu

Priprema:

Dobro izmješati i izmiksati ( smjesa je jako gusta i teško se miksa). Kad je gotovo, krema se rasporedi po biskvitu. Glazura: čokoladna ili šlag.

Prosjek: 4 (+206)
Dodajte komentar ili napišite mišljenje (kliknite)

Razmjenite ideje

recept

kozice

Bonkulo ima prijedlog: - kozice "pod limun": Očistiti repove kozica i...
recept

Što kuhate za ručak

Luce ima prijedlog: došla sam po ideju za sutra. Vjerojatno ću frigat ribu...
recept

Kako napraviti tijesto za pizzu

mamica ima prijedlog: Pa stavi svega puta tri i pokušaj nahraniti šestero...

I ovo trebate pogledati:

Proljetne šnite - PROČITAJTE Slavonske šnite - PROČITAJTE Kocke nalik na tiramisu - PROČITAJTE Juliška - PROČITAJTE Creamy Cherry Cake - PROČITAJTE