Karamelizirani lješnjaci

Autor: natašaklo   (palac x 19108) |moji recepti

0
recepti_bez_slike
Tijesto  5 jaja  5 jušnih žlica šećera  5 jušnih žlica oštrog brašna  1 prašak za pecivo  1 vanilin šećer  ribana korica jednog srednjeg limuna  Krema  2 pudinga od vanilije  8 dl mlijeka  6 jušnih žlica šećera  Dodatak za kremu  3 srednje banane  1 velika konzerva kompota od ananasa  sok od kompota  3 šlag pjene ili 1/2 l slatkog vrhnja  srebrne perle - srednje veličine - 1 paketić  priprema: U emajliranoj posudi otopite 15 dag šećera, dodajte 10 dag nasjeckanih lješnjaka, promiješajte, istresite na masni papir. Kad se ohladi, stavite u najlonsku vrećicu i usitnite valjkom za tijesto. Odvojite bjelanjke od žumanjaka, prvo napravite od bjelanjaka čvrsti snijeg, zatim dobro izmiksajte žumanjke, šećer i vanilin šećer tako da se cijede mjehurići na smjesi, tada lagano kuhačom ili mikserom najmanjom brzinom umiješajte žumanjke u snijeg, dodajte brašno pomiješano s praškom za pecivo i naribanom limunovom koricom i sve lagano umiješajte. Stavite u srednji kalup (klasične veličine) za torte do pola premazan uljem i posipa n brašnom. Pecite na 200 stupnjeva oko 20 min. Kad se biskvit počne odvajati od kalupa, izvadite ga lagano iz pećnice ne tresući i ostavite u kalupu da se ohladi. Skuhajte puding prema uputi i ohladite. Narežite banane na tanje kolutiće i poprskajte sokom od limuna (onog s kojeg ste ostrugali koricu) da ne pocrne, ocijedite kompot od ananasa, narežite na komadiće. Biskvit podijelite na 3 dijela, prvu koru stavite na veliki tanjur, poslužavnik ili stalak za tortu, poškropite po želji sokom iz kompota od ananasa, pola puding kreme razmažite po kori, složite narezani ananas, premažite malo šlagom, poškropite sokom od ananasa, stavite drugi dio pudinga, poslažite banane, isto namažite malo šlagom i stavite treću završnu koru, koju prethodno s unutarnje strane malo poškropite sokom od ananasa. kad tortu ispunite kremom i voćem, premažite ju ostatkom šlaga i ukrasite srebrnim perlama srednje veličine.  Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept Prosjek: 4 (+854)

Sastojci:

Tijesto 

  • 5 jaja 
  • 5 jušnih žlica šećera 
  • 5 jušnih žlica oštrog brašna 
  • 1 prašak za pecivo 
  • 1 vanilin šećer 
  • ribana korica jednog srednjeg limuna 

Krema 

  • 2 pudinga od vanilije 
  • 8 dl mlijeka 
  • 6 jušnih žlica šećera 

Dodatak za kremu 

  • 3 srednje banane 
  • 1 velika konzerva kompota od ananasa 
  • sok od kompota 
  • 3 šlag pjene ili 1/2 l slatkog vrhnja 
  • srebrne perle - srednje veličine - 1 paketić 

priprema:

U emajliranoj posudi otopite 15 dag šećera, dodajte 10 dag nasjeckanih lješnjaka, promiješajte, istresite na masni papir. Kad se ohladi, stavite u najlonsku vrećicu i usitnite valjkom za tijesto. Odvojite bjelanjke od žumanjaka, prvo napravite od bjelanjaka čvrsti snijeg, zatim dobro izmiksajte žumanjke, šećer i vanilin šećer tako da se cijede mjehurići na smjesi, tada lagano kuhačom ili mikserom najmanjom brzinom umiješajte žumanjke u snijeg, dodajte brašno pomiješano s praškom za pecivo i naribanom limunovom koricom i sve lagano umiješajte. Stavite u srednji kalup (klasične veličine) za torte do pola premazan uljem i posipa n brašnom. Pecite na 200 stupnjeva oko 20 min. Kad se biskvit počne odvajati od kalupa, izvadite ga lagano iz pećnice ne tresući i ostavite u kalupu da se ohladi. Skuhajte puding prema uputi i ohladite. Narežite banane na tanje kolutiće i poprskajte sokom od limuna (onog s kojeg ste ostrugali koricu) da ne pocrne, ocijedite kompot od ananasa, narežite na komadiće. Biskvit podijelite na 3 dijela, prvu koru stavite na veliki tanjur, poslužavnik ili stalak za tortu, poškropite po želji sokom iz kompota od ananasa, pola puding kreme razmažite po kori, složite narezani ananas, premažite malo šlagom, poškropite sokom od ananasa, stavite drugi dio pudinga, poslažite banane, isto namažite malo šlagom i stavite treću završnu koru, koju prethodno s unutarnje strane malo poškropite sokom od ananasa. kad tortu ispunite kremom i voćem, premažite ju ostatkom šlaga i ukrasite srebrnim perlama srednje veličine. 

Prosjek: 4 (+854)
Dodajte komentar ili napišite mišljenje (kliknite)